Crna kronika MORA VRATITI NOVAC

Čakovečkom ginekologu 14 mjeseci zatvora zbog mita

Zbog primanja mita čakovečki je ginekolog Nenad Muršić osuđen je na četrnaest mjeseci zatvora na čakovečkom Općinskom sudu, koji mu je izrekao i sigurnosnu mjeru zabrane bavljenja zvanjem u trajanju od godinu dana te odlučio oduzeti imovinsku korist od 1.900 eura, a morat će vratiti i 2.200 kuna jednoj od oštećenica

U nepravomoćnoj presudi navodi se da je Muršić zlouporabio svoj položaja i ovlasti doktora medicine, specijalista ginekologije i porodništva, tako što je u prostorijama Odjela ginekologije i opstreticije čakovečke Županijske bolnice od 15. siječnja 2008. godine do 15. travnja prošle godine s većim brojem pacijentica dogovorio da će ih, uz odgovarajuću novčanu naknadu, osobno poroditi i nazočiti njihovu porodu bez obzira je li to u vrijeme njegovog radnog vremena ili rasporeda njegovog dežurstva.

Tako je u siječnju 2008. godine porodio pacijenticu D. V. carskim rezom, za što je od supruga N. V. uzeo traženi iznos od 400 eura. Nakon što je u rujnu 2008. godine porodio pacijenticu T. Ž., od njezinog supruga M. Ž. uzeo je traženi iznos od 2.200 kuna. U svibnju 2009. carskim rezom porodio je I. G., a za to je od nje i supruga D. G. uzeo traženi novac u ukupnom iznosu od 400 eura. Dva mjeseca kasnije obavio je porod carskim rezom pacijentice V. N., za što je od supruga uzeo traženi iznos od 300 eura.

U kolovozu 2009. godine obavio je porod carskim rezom pacijentice I. P., za što je od supruga uzeo traženi novac u iznosu od 400 eura, dok je traženih 300 eura uzeo od svekrve G. H. koju je istog mjeseca porodio. U travnju prošle godine uzeo je traženih 500 eura od supruga pacijentice S. V. koju je također porodio.

Uz zatvorsku kaznu u trajanju od godinu dana i dva mjeseca, odnosno oduzimanja protupravno stečene imovine, Muršić se neće moći baviti svojim zvanjem i djelatnošću godinu dana, računajući od pravomoćnosti sudske odluke, s time da se vrijeme izvršenja kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još