DUBROVAČKI LABIRINT

Na fotorobotu policajci Ivan Elez i Slađan Dodik?

23.02.2009 u 20:07

Bionic
Reading

Policajci s fotorobota, za koje su mediji tvrdili da su Dragan Palameta i Ivica Rudinović, zapravo su Ivan Elez i Slađan Dodik, također policajci Odjela za narkotike PU dubrovačko-neretvanske, piše Večernji list

DUBROVNIK - Naime, nakon što su australska televizija Chanell 7 i njihov novinar Ross Coulthardt objavili fotorobote nastale prema svjedočenju triju djevojaka koje su imale neugodna iskustva u Dubrovniku, javnost je zanimalo o kojim je osobama riječ. Ubrzo je objavljeno da je riječ o Draganu Palameti i Ivici Rudinoviću, a potom je glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovac potvrdio da je riječ o policajcima iz dubrovačke policijske uprave. No, on nikada nije rekao da je zaista riječ o Palameti i Rudinoviću.

Izvor Večernjeg lista iz dubrovačke policije, što su potvrdili i neki drugi bivši i sadašnji policajci, kaže da je zapravo riječ o policajcima Ivanu Elezu i Slađanu Dodiku. Stoga i ne iznenađuje što jedna od navodnih žrtava, koja je u filmu potpisana kao Jeniffer iz New Yorka, u Ivici Rudinoviću nije prepoznala osobu koja joj se navodno udvarala i potom je pokušala zaskočiti iz jurećeg plavog kombija ili monovolumena.

Da je vidjela fotografiju Ivana Eleza, također krupnog crnog muškarca, sigurno bi ga, tvrdi izvor Večernjaka, prepoznala. Zanimljivo je da su Elez i Dodik, djelatnici Odjela za narkotike, u prosincu prošle godine, dakle u vrijeme snimanja dokumentarca, premješteni iz sjedišta dubrovačke policije u Policijsku postaju Gruda u Konavlima.

Večernji list doznaje i da dubrovačka policija nema opremu kojom bi mogla pregledavati snimke s nelegalno postavljenih i potom uklonjenih kamera na Pilama, koje su poslužile za snimke famoznog plavog kombija ili monovolumena. Stoga su navodno besplatno angažirali privatne poduzetnike, te im čak oduzeli opremu kako bi mogli pregledavati snimke!