PROMIJENILA IME I DRŽAVU

Prevarantici Klipić sudit će se u Srbiji

21.12.2010 u 15:05

Bionic
Reading

Kazneni postupak protiv Milene Klipić, odnosno sada Milene Karan, jedne od rijetkih žena s tjeralica hrvatske policije, ustupa se nadležnim tijelima kaznenog progona Republike Srbije, i to osam godina nakon što je protiv nje otvorena istraga zbog prijevara u gospodarskom poslovanju

Naime, još 2001. policija je izvijestila da je osumnjičena jer od 17. svibnja do 20. lipnja te godine kao odgovorna osoba tvrtke Klipić trgovina iz Velike Gorice naručivala raznovrsnu robu, predočavajući pritom lažnu dokumentaciju iz koje je proizlazilo da je tvrtka solventna, iako je znala da njezino poduzeće nema dovoljno novaca za plaćanje naručenih i isporučenih klima-uređaja, prehrambenih artikla, lovačke, foto i računalne opreme. Time je 21 hrvatsko poduzeće oštetila za ukupno 853.251 kunu.


Budući da je među oštećenim poduzećima iz Koprivnice, Rijeke i drugih sredina bila i čakovečka Robna kuća Međimurska – BS te poduzeće MEISO iz Goričana, Općinsko državno odvjetništvo iz Čakovca dalo je zahtjev za istragu koja je otvorena 19. veljače 2002. na varaždinskom Županijskom sudu.

Rješenje o provođenju istrage doneseno je prije ispitivanja okrivljenice s obzirom na to da okrivljenica nikada nije bila dostupna sudu, zbog čega je 2002. za okrivljenom raspisana i objava, odnosno tjeralica. No, kako nije privedena, istraga je prekinuta zbog njezine nedostupnosti.

Međutim, prošle je godine policija pribavila obavijest da je Milena Klipić promijenila prezime u Karan te da je stekla državljanstvo Republike Srbije. S obzirom na to, kao i praksu u takvim slučajevima, općinski državni odvjetnik predložio je varaždinskom Županijskom sudu da se kazneni progon protiv okrivljene ustupi pravosudnim tijelima Republike Srbije, a s time su se složila i oštećena poduzeća.