eko moslavina

Zviždačica Cvrtila izgubila spor na Trgovačkom sudu: Mora platiti troškove u iznosu od 10.000 kuna

21.12.2022 u 15:32

Bionic
Reading

Na Trgovačkom sudu u Zagrebu donesena je presuda u slučaju kutinske zvizdačice Adrijane Cvrtile protiv Eko Moslavine

U akciji policije i USKOK-a prije otprilike godinu dana uhićeni su gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, bivši predsjednik Gradskog vijeća i još dvije osobe. Akcija je pokrenuta nakon istupa sada bivše direktorice tvrtke Eko-Moslavina Adrijane Cvrtile, koja je gradonačelnika optužila za zapošljavanje preko veze.

Jedan od sudskih procesa koji je Cvrtila uskoro pokrenula, ovaj na Trgovačkom sudu, a postoje još dva na Općinskom sudu u Kutini, dobio je svoj epilog. Naime, na E oglasnoj ploči sudova objavljena je cijela presuda, donosi RTL.

Ukratko, Cvrtila je tražila da se poništi odluka Skupštine Eko Moslavine o njenom opozivu s funkcije Direktora, te je tražila da se poništi i odluka Nadzornog odbora kojim joj je otkazan ugovor o radu direktora. U presudi je odbijen zahtjev Cvrtile da se utvrdi da je kao prijaviteljica nepravilnosti bila šikanirana odnosno da su se u Eko Moslavini osvećivali zato što ih je prijavila. Također, u presudi stoji da je strankama zabranjeno razračunavanje po medijima.

Adrijana Cvrtila tužbu nije dobila. Sutkinja Nada Nekić Plevko presudila je da se odbijaju svi njeni tužbeni zahtjevi te da Eko Moslavini u roku 15 dana mora platiti troškove parničnog postupka u iznosu od 10.087,50 kuna.