mesna industrija

Vjerovnici Imesa odlučuju o 19 'nestalih' vozila

07.02.2024 u 11:41

Bionic
Reading

Trgovački sud u Zagrebu je za 21. veljače sazvao skupštinu vjerovnika Imes Mesne industrije Samobor u stečaju na kojoj će se, između ostaloga, odlučivati o vrijednosti pokretnina, unovčenju i suglasnosti za procjenu vrijednosti 19 vozila za kojima je bila naložena potraga

Sudska odluka uslijedila je nakon što je stečajni upravitelj Josip Dujmović izvijestio je da je "utvrdio lokaciju" pet od 19 kamiona i automobila te tvrtke nestalih u stečaju za kojima je Trgovački sud u Zagrebu naložio raspisivanje potrage i predaju ključeva, prometnih dozvola i knjižica vozila.

"Stečajni upravitelj je utvrdio lokaciju pet vozila od čega jednog marke volkswagen i četiri marke mercedes za koje ne može točno utvrditi o kojim se vozilima s popisa radi. Svih pet vozila je u jako lošem stanju, vide se tragovi provale te je vidljiv nedostatak dijelova", ističe se u izvješću.

Dodaje se i kako za "pronađena" vozila nema prometnih knjižica i ključeva te je nemoguće utvrditi njihovu vrijednost bez angažiranja sudskog vještaka.

Izvješće je uslijedilo nakon što je zagrebački Trgovački sud početkom siječnja naložio potragu i objavio popis vozila za kojima se traga, a uglavnom je riječ o kamionima i kombijima proizvedenim od 1986. do 2007. uključivši i pet TAM-ova, osam mercedesa te iveco, DAF i volskwagenova vozila. Osim toga, bila je zatražena potraga za dva osobna automobila – renault cliom i volkswagen golfom. Sva navedena vozila imaju zagrebačke registarske tablice.

Stečajni upravitelj u prošlogodišnjim podnescima naveo da je Imes vlasnik vozila koja nisu pronađena te je predložio raspisivanje potrage. Sudskim rješenjem lani u listopadu bilo je naloženo i bivšim zastupnicima Imesa – Ivici Kupresu i Borisu Horvatu da u roku od osam dana vozila predaju stečajnom upravitelju.

No, Kupres je izvijestio sud da nema nikakvih saznanja vezano za imovinu društva "budući da još prije otvaranja stečajnog postupka nije bio zakonski zastupnik IMES Mesne industrija d.o.o. duže vremensko razdoblje".

Boris Horvat izvijestio je da je, po njegovom sjećanju, "na parkiralištu dužnika pet vozila, da su tri odvezena po nalogu Općinskog suda Nova Gradiška u korist vjerovnika" te da se DAF-ov kamion nalazi kod bivšeg vozača, a VW golf je kod servisera u Donjoj Pušći.

Stečaj Imesa otvoren je krajem siječnja prošle godine.