'ZAGREB JE UZ VAS'

Zagrepčani zapalili svijeće u znak podrške Beogradu

04.05.2023 u 19:28

Bionic
Reading

Povodom tragedije u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu, građanska inicijativa 'Zagreb te zove' u četvrtak je u 18 sati organizirala paljenje svijeća na Cvjetnom trgu između ograde pravoslavne crkve sv. Preobraženja i kipa Petra Preradovića

Na paljenju svijeća nije bilo držanja govora niti posebnog isticanja jer je cilj da se tihim činom pruži solidarnost obiteljima poginule djece i građanima Beograda, rekao je organizator.

Ističu da prozivanje institucija i roditelja te traženje opravdanja za ovaj suludi čin neće vratiti djecu roditeljima, no da je bolna činjenica da su oni zakazali.

'Ova tragedija je alarm da se hitno moraju uvesti promjene u odgoj, obrazovanje, zdravstvenu zaštitu', dodaje se u priopćenju. Upozoravaju i da se tragedija može sutra dogoditi u Zagrebu, ali i u bilo kojem drugom gradu.

  • +13
Zagrepčani pale svijeće u znak podrške Beogradu Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

U Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar 13-godišnji K.K. je u srijedu nešto poslije 8 sati ubio osmero djece i zaštitara škole, te ranio šestero učenika i nastavnicu, od čega je dvoje i dalje u kritičnom stanju.