vlada predložila

Viktor Šober postaje direktor Zračne luke Dubrovnik

28.07.2022 u 17:50

Bionic
Reading

Vlada je na zatvorenome dijelu sjednice zaključkom predložila Skupštini društva Zračna luka Dubrovnik imenovanje Viktora Šobera za člana Uprave - direktora toga društva temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju

Donesen je i zaključak kojim se Skupštini društva HŽ Infrastruktura predlaže izbor Irene Gerovac Zrnić i Jasne Divić za članice Nadzornog odbora toga društva, temeljem provedenog postupka za izbor članova Nadzornog odbora, na vrijeme od četiri godine.

Odlukom su imenovane Kristina Čelić predstavnicom, a Jelene Marković zamjenicom predstavnice Republike Hrvatske u Odbor za ulaganja za potrebe Modernizacijskog fonda.

Vlada je utvrdila i pisano očitovanje Republike Hrvatske na zahtjev za prethodnu odluku u predmetu pred Sudom Europske unije.

Ustavnom sudu Vlada se očitovala na prijedloge za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Republike Hrvatske članaka 5. i 7. Zakona o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona te tog Zakona u cijelosti, a cjelovita očitovanja Vlade bit će objavljena uz odluke Ustavnoga suda.