nesreća kod rijeke

HŽ Infrastruktura poziva građane da ne skupljaju kukuruz iz prevrnutog vlaka

15.12.2023 u 11:53

Bionic
Reading

Nakon što je u ponedjeljak teretnog vlak prijevoznika Rail Cargo Carrier - Croatia naletio na pružno vozio HŽ-a između kolodvora Meja i Škrljevo, nedaleko od Rijeke vlasnik tereta u vlaku odrekao se kukuruza u njemu, pa su građani navalili da ga pokupe mahom kako bi ga koristili za hranjenje stoke

''S obzirom na jako velik interes i broj ljudi koji na mjesto željezničke nesreće između Meje i Škrljeva dolazi skupljati i odnositi rasuti kukuruz, stvara se gužva koja ometa radnike u raščišćavanju i saniranju mjesta nesreće. Građani čak dolaze osobnim i teretnim vozilima i spuštaju se na prugu, što je opasno i strogo zabranjeno! Iz sigurnosnih razloga molimo sve da ne dolaze po nepristupačnome terenu i ne kreću se po mjestu nesreće između uništenih vagona'', navodi se u priopćenju HŽ Infrastrukture.

Dodaju da su ga, iako je vlasnik otpisao spomenuti teret, oni dužni zbrinuti na propisan način i odvesti na deponij, za što je angažirana i specijalizirana tvrtka.

''Još jednom apeliramo na građane da omoguće radnicima, koji su na terenu danonoćno, da što prije i što sigurnije obave posao raščišćavanja mjesta nesreće kao i osposobljavanja pruge vitalne za cijelu državu i šire'', zaključuje se u priopćenju.

  • +26
Prevrnuti vlak kod Rijeke Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL