PLASTIČNIM PIŠTOLJEM DO 55.000 KN

Uhićeni mlađahni pljačkaši sa snimke

09.08.2012 u 12:30

Bionic
Reading

Zagrebačka policija uhitila je trojicu mladića koje tereti da su u šest navrata iz stanica za otkup plemenitih metala, naoružani plastičnim pištoljem, opljačkali novac i nakit vrijedan oko 55 tisuća kuna.

Mladići osumnjičeni za seriju pljački u Zagrebu i Sesvetama stari su 17, 20 i 21 godinu, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku, izvijestila je zagrebačka policija.

U službenom izvješću policija navodi da su 21-godišnjak i 20-godišnjak 26. svibnja, prijeteći plastičnim pištoljem, najprije opljačkali novac i nakit iz stanice za otkup u Ivanićgradskoj ulici u Zagrebu, a mjesec dana kasnije isti plijen odnijeli iz stanice u Ulici Jakova Gotovca u Sesvetama.

Istu poslovnicu 21-godišnjak je sam ponovno opljačkao 28. srpnja, no tada se nije koristio lažnim pištoljem, već je zaposlenici samo verbalno zaprijetio.

Također, 21-godišnjak i 17-godišnjak su 4. lipnja i 25. srpnja orobili poslovnicu za otkup plemenitih metala u I. Kozari putu, dok je 17-godišnjak s plastičnim pištoljem sam ponovio razbojništvo u Ivanićgradskoj ulici 1. kolovoza.

Razbojnički trojac uhićen je nakon što je policija prije nekoliko dana objavila snimke nadzornih kamera s mjesta zločina, na kojima se jasno vide dvojica pljačkaša.

Poslovnice za otkup plemenitih metala u posljednje su se vrijeme proširile gotovo svim hrvatskim gradovima, nakon čega ih se sve više našlo i na meti kriminalaca. Prema pisanju medija nekim tvrtkama koje se bave ovom djelatnošću prihod je prošle godine znao narasti i više od 200 posto, a zarađuju izvozeći zlato u zemlje gdje mu je cijena osjetno viša nego u Hrvatskoj.