potonuo čamac

Tunis: Pet mrtvih i 7 nestalih migranata u novom brodolomu

14.08.2023 u 18:19

Bionic
Reading

Pet tuniških migranata je izgubilo život, a sedam se vode kao nestali nakon potonuća čamca na kojemu su u ponedjeljak ujutro pošli iz Sfaxa, na istoku Tunisa, doznaje AFP od suda u tome gradu

Čamac na kojemu je bilo "35 ljudi, većinom Tunižani", među kojima je bilo žena i djece, prevrnuo se "nedugo nakon polaska", rekao je za AFP Faouzi Masmoudi, glasnogovornik suda, dodajući da su "spašene 23 osobe".

"Među smrtno stradalima su dijete i dvije žene", rekao je.

Po njegovim riječima, "nesreća se dogodila manje od sat vremena nakon polaska iz Sidi Mansoura", mjesta poznatog kao polazište ilegalne emigracije.

Sfax je od početka godine središte za sve koji pokušavaju ilegalno prijeći Sredozemno more polazeći s tuniške obale koja je u najisturenijem dijelu manje od 130 km udaljena od talijanskog otoka Lampeduse.

Sud u Sfaxu vodi istragu o uzrocima nesreće, a njegov glasnogovornik ističe da se potraga za eventualno preživjelima nastavlja.

Dvadesetgodišnjak i maleno dijete utopili su se prošli tjedan u nesreći brodice u ilegalnom pokušaju da stignu do Europe, a još se petero Tunižana vode kao nestali. Trinaest migranata je spašeno s brodice koja je prevozila 20 tuniških migranata koja je potonula u subotu rano ujutro na području jugoistočne pokrajine Gabesa.