IPAK SE PREDOMISLIO?

Trzavice u SDP-u: Klarin ne isključuje svoj povratak u Sabor

08.11.2017 u 16:30

Bionic
Reading

Nezadovoljan što je SDP izabrao Mariju Alfirev da ga zamijeni u Hrvatskom saboru nakon što je u rujnu odlučio zamrznuti saborski mandat, Ivan Klarin izjavio nam je danas da bi se mogao vratiti u saborske klupe

'Nelogično mi je da se dva mjeseca čekalo na odabir moje zamjene, a bilo je i zaslužnijih kandidata koji su više pridonijeli u izbornoj kampanji za parlamentarne izbore pa zbog svega toga, nakon što sam određeno vrijeme proveo odmarajući se od saborskih obaveza, ne isključujem svoj povratak u parlament', rekao je za Šibenik.in SDP-ov Ivan Klarin.

Nije htio govoriti o rokovima niti o svojim idućim potezima, ali očito je da je u odnosu na svoju stranku promijenio kurs, jer osim što sada ostavlja mogućnost da aktivira svoj saborski mandat u mirovanju, prije nekoliko dana najavio je mogućnost da će se opet kandidirati na mjesto predsjednika šibensko-kninskog SDP-a- Na tu je funkciju, podsjetimo, dao ostavku početkom prosinca prošle godine, nakon što je za šefa SDP-a izabran Davor Bernardić s čijom se politikom nije slagao.

Marija Alfirev danas je kazala da su razlozi Klarinova nezadovoljstva njegova stvar, te da na isti način kako je zamrznuo mandat, može ga i odmrznuti, ali to onda znači da nije govorio istinu kad je kazao da se iz zastupničkih klupa nije povukao kako bi bolje mogao obnašati svoju funkciju načelnika općine. 

  • +15
Sva lica Ivana Klarina Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'Već u prvim danima kada je Ivan Klarin odlučio zamrznuti mandat bilo mi je postavljeno pitanje jesam li zainteresirana za zastupničko mjesto u Saboru. Samim činom kandidature na kandidacijskoj listi na posljednjim parlamentarnim izborima u IX. izbornoj jedinici bilo je jasno da sam spremna preuzeti tu odgovornost. Odluka je sada na predsjedniku stranke na sjednici Mandatno imunitetnog povjerenstva', kazala je Marija Alfirev.

Podsjetimo, SDP čak dva mjeseca nije uspio naći zamjenu za Klarina u Saboru, na što se nedavno u intervjuu za tportal osvrnula potpredsjednica SDP-ovog Kluba zastupnika Sabina Glasovac.

'Meni je nevjerojatno da ćemo mi sutra tražiti opoziv Vlade i da postoji mogućnost da nam fali jedan glas jer Ivan Klarin više nije u Saboru. Meni je nevjerojatno da mi nismo u stanju dva mjeseca imenovati zamjenu za Klarina. A znate zašto? Zato što neki koji su ostali na listi ne odgovaraju jednom dijelu stranačke nomenklature, a drugi drugima. Stvaraju se blokade – predsjednica moje županijske organizacije blokira dvojicu mojih kolega, Komadini se ne sviđa treći, Bernardiću netko četvrti. Čega smo mi žrtve? Nekih osobnih netrpeljivosti? Pitam se tko će snositi odgovornost sutra ako dođe do toga da nam bude falio jedan glas', rekla je Glasovac.