zima zadaje probleme

Sudar u metrou u Pekingu, više od 100 ljudi teško ozlijeđeno

15.12.2023 u 11:47

Bionic
Reading

U nesreći koja se dogodila tijekom večernje špice u pekinškom metrou teže su ozlijeđene 102 osobe. Sudar se dogodio na nadzemnom dijelu pruge, objavili su državni mediji

Kinesku prijestolnicu pogodile su snježne oluje posljednjih dana, što je utjecalo na radne uvjete i rezultiralo kašnjenjima u prijevozu.

Nesreća se dogodila nešto prije 19 sati u četvrtak, kada su se zadnja dva vagona metroa odvojila od vagona ispred njih, prvotno su izvijestile vlasti.

Ukupno 515 osoba poslano je u bolnicu na pregled u četvrtak navečer, od kojih su 102 zadobile prijelome, prenio je The Guardian.

Do petka ujutro 423 osobe otpuštene su iz bolnice, objavio je CCTV, dodajući da je 67 drugih još na liječenju, dok je 25 osoba na promatranju. Nije zabilježen nijedan smrtni slučaj, javili su državni mediji.

Preliminarna istraga incidenta pokazala je da je snježno vrijeme uzrokovalo skliske tračnice i 'degradaciju signala', što je rezultiralo sudarom, navodi se u izvješću.

Korisnici društvenih mreža izvijestili su da su vidjeli putnike kako padaju na tlo, a neki su se žalili na bolove u leđima.

Medijske slike pokazale su vozače na podu i djelomične nestanke rasvjete, a neki su putnici koristili čekiće za hitne slučajeve kako bi pokušali razbiti prozore vlaka i pobjeći.

U drugim videima vide se vatrogasci kako pomažu evakuirati starijeg vozača, dok se zaglavljeni putnici probijaju kroz dubok snijeg da bi napustili mjesto događaja.

Vlak je vozio nadzemnim dijelom pruge, a nesreća se dogodila u blizini stanice Xi'erqi dok je išao prema četvrti Changping u sjevernom dijelu grada.

'Iskreno se ispričavamo zbog nesreće koja se dogodila večeras', rekao je Beijing Subway, operater vlaka, na Weibu.

'Putnici koji su tijekom evakuacije napustili objekt bez pratnje i koji se ne osjećaju dobro mogu nam se obratiti u bilo kojem trenutku. Mi ćemo preuzeti troškove skrbi', dodali su.