ukidanje prireza

Sisačko-moslavački HDZ-ovci neće podizati stope poreza na dohodak

29.09.2023 u 12:14

Bionic
Reading

Nakon saborskog usvajanja paketa poreznih zakona, čelnici HDZ-a Sisačko-moslavačke županije istaknuli su u petak da se u gradovima i općinama u kojima je na vlasti HDZ neće podizati stope poreza na dohodak nakon ukidanja prireza, što će građanima omogućiti veće plaće.

Kako je u nazočnosti svih HDZ-ovih gradonačelnika i načelnika s područja županije rekao župan Ivan Celjak, ukidanje prireza, uz uvjet da se ne povećava stopa poreza na dohodak, znači povećanje plaća za sve građane koji žive na području tih gradova i općina.

"Županijska organizacija HDZ-a Sisačko-moslavačke županije već je ranije usvojila jednoglasnu odluku na temelju koje HDZ-ovi gradonačelnici i načelnici neće podizati stopu poreza na dohodak nakon ukidanja prireza, što znači da će svim građanima od početka iduće godine porasti plaće", rekao je Celjak.

Petrinjska gradonačelnica i saborska zastupnica Magdalena Komes, koja je sudjelovala u prihvaćanju paketa poreznih zakona, spomenula je kako su u Petrinji građani dodatno rasterećeni.

"U Petrinji smo dodatno smanjili komunalnu naknadu i drastično snizili komunalni doprinos za izgradnju, čime potičemo ne samo veću potrošnju građana, nego i nove investicije", rekla je Komes uz napomenu da će izostanak prihoda od prireza nadoknaditi na druge načine, pri čemu će se koristiti europski fondovi.

Da se u Hrvatskoj Kostajnici neće uvoditi novi porezi na dohodak, već će se postojeći nastojati dodatno sniziti, najavio je kostajnički gradonačelnik Dalibor Bišćan.

"Ukinuli smo komunalne doprinose, povremeno i komunalne naknade, a racionalnom smanjivanjem svih rashoda uspjeli smo na infrastrukturnim projektima ostvariti dodanu vrijednost, čime smo pomogli gospodarstvenicima u dodatnom zapošljavanju", rekao je Bišćan.

Celjak je pozvao sisačku gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček (SDP), kao i druge gradonačelnike i načelnike da slijede njihov primjer i ne povećavaju porez na dohodak, kako bi Siščani također ostvarili veće plaće i potrošnju.