nije prihvaćen prijedlog

SDP-ovci demonstrativno napustili maratonsku sjednicu splitskog Gradskog vijeća

18.05.2023 u 22:26

Bionic
Reading

Vijećnici SDP-a u splitskome Gradskom vijeću Davor Matijević i Damir Barbir demonstrativno su u četvrtak navečer napustili sjednicu Vijeća nezadovoljni što nije prihvaćen Matijevićev prijedlog da se o javnom redu i miru u Splitu raspravlja ranije i izbjegne rasprava u kasne noćne sate

Prijedlog odluke o javnom redu i miru na području Splita je zadnja, 41. točka dnevnog reda sjednice, a prijedlog o pomicanju te točke sa zadnjeg mjesta uslijedio je nakon 12-satnog maratonskog zasjedanja tijekom kojeg je odrađeno samo 13 točaka dnevnog reda.

Prijedlog odluke javnom redu i miru u Splitu, koji je ocijenjen kao jedna od najvažnijih točaka dnevnog reda današnje sjednice Vijeća, trebalo bi doprinijeti smanjenju neprimjerena ponašanja, uglavnom mladih turista koji svojim postupcima remete mir građanima za vrijeme turističke ljetne sezone. Nakon što glasovanjem nije prihvaćen Matijevićev prijedlog, on je zamjerio vijećnicima da "nemaju ni minimum kolegijalnosti".

"Ako nemate minimum kolegijalnosti, ja napuštam sjednicu", poručio je ljutitim glasom Matijević te s drugim SDP-ovim vijećnikom Damirom Barbirom napustio sjednicu.  Sjednica je potom nastavljena.