PSI BEZ NADZORA

Šarplaninci napali dvojicu Puljana, a staford rastrgao mačku

20.12.2012 u 16:02

Bionic
Reading

Pas staford u vlasništvu 54-godišnjaka iz Pule u subotu je u Pješčanoj uvali ubio mačku, dok su dva šarplaninca u nedjelju u Puli napala dvojicu Puljana

Naime, oko 16 sati u Šenoinoj ulici u Puli, dva su psa šarplaninca preskočila ogradu i napala dvojicu Puljana, pri čemu su 74-godišnjaku poderali hlače, a 47-godišnjaka ugrizli za nogu lakše ga ozlijedivši.

Isti psi, u vlasništvu 40-godišnjeg Puljanina, idućeg dana su oko 2.30 sati u Krležinoj ulici ponovno napala čovjeka. Naime, preskočivši zid obiteljske kuće pobjegli su vlasniku i ovog puta napali 21-godišnjeg Puljanina, pri čemu ga je jedan od šarplaninaca i ugrizao za nogu.

U incidentu u Pješčanoj uvali, staford je oko 12.30 sati preskočio dvorišnu ogradu pa napao i usmrtio mačku u vlasništvu 31-godišnjaka s područja Medulina, zbog čega je i ovom vlasniku psa uručen obvezni prekršajni nalog.

Iz PU istarske stoga upozoravaju vlasnike pasa da vode računa o zdravlju i sigurnosti kako svojih kućnih ljubimaca, tako i ostalih životinja i ljudi. 'Tijekom 2012. godine na području PU istarske evidentiran je 91 prekršaj iz čl. 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a koji se odnosi na držanje životinja bez nadzora. U 32 prijavljena slučaja pas je napao čovjeka ili dijete, nanijevši im tjelesne ozljede, u 31 događaju pas je usmrtio ili nanio ozljede drugim životinjama', izvijestila je PU istarska.

Policiji su ove godine prijavljena i 26 događaja u kojima je pas bez nadzora preplašio ljude, a u jednom incidentu je tako pas bez nadzora uzrokovao materijalnu štetu, podletjevši pod auto. Podnijet je i jedan optužni prijedlog protiv čovjeka koji je zlostavljao, odnosno loše postupao s mačkom.