BITKA ZA GRADSKO VIJEĆE

Šef pulskog IDS-a: Ako Zoričić želi izbore, neka da ostavku

13.03.2024 u 19:23

Bionic
Reading

Predsjednik pulskog IDS-a Valter Boljunčić ocijenio je u srijedu da se gradonačelnik Filip Zoričić "nema što petljati u izbore za Gradsko vijeće" te dodao da, ako želi izbore, neka da ostavku

Boljunčić se tako se osvrnuo na konferenciju za novinare gradonačelnika Pule na kojoj je Zoričić pozvao na izbore za pulsko Gradsko vijeće i na kojoj je rekao da predsjednica Gradskog vijeća Marija Marković Nikolovski više nema podršku njegovih gradskih vijećnika, a niti njegovu nakon što je izjavila da je Visokom upravnom sudu u Zagrebu uputila dopis u kojem tvrdi da je netko krivotvorio njezin potpis na gradskom dokumentu ranije dostavljenom istom sudu.

Je li gradonačelniku jasan princip tko je što u pulskoj Gradskoj upravi?, upitao se Boljunčić te istaknuo da je IDS spreman za izbore.

„Mi smo spremni na izbore kada god oni bili, a rezultati izbora za vijeća mjesnih odbora nam potvrđuju da je izbor građana jasan, i daju nam dodatni podstrek. U slučaju raspuštanja Gradskog vijeća proteklo bi vrijeme za izbore te bi došli skoro u termin redovnih izbora. Pogledajmo realnu situaciju bez politikantstva", apelirao je.

Predsjednik pulskog IDS-a smatra da u Puli postoje nagomilani problemi koji proizlaze iz nesposobnosti u upravljanju gradom, a jedan od većih je, kaže, problem Kaštijuna. Pita se i trebaju li se u Puli posvetiti rješavanju problema koji tište sve ili imati predizborne kampanje i veoma upitno funkcioniranje vijeća.