velike navođene bombe

Rusi raketirali Harkiv, poginuo 12-godišnji dječak. Zelenski ima poruku za zapad

28.03.2024 u 06:34

Bionic
Reading

Gradonačelnik ukrajinskog Harkova Ihor Terekhov izvijestio je o još jednom noćnom napadu Rusa na taj grad pri čemu je uništen jedan restoran i razbijeni su prozori na obližnjoj zgradi, dok je 12-godišnji dječak ubijen kada su ruske snage granatirale grad Borova, jugoistočno od Harkova, izvijestio je Reuters

Terekhov je, pišući na Telegramu, naveo da u prvom napadu nije bilo ozlijeđenih. Policija je ogradila peterokatnu stambenu zgradu koja je pogođena, prozori su joj razbijeni, a balkoni teško oštećeni.

"Neki ljudi nisu imali sreće. Jedna je osoba poginula, drugi imaju rane od gelera", rekla je Kateryna Velnychuk, koja je bila sa svojim dečkom u zgradi u mjestu Borova, kada je pogođena.

Na mjestu događaja, muškarac sa zavijenom glavom pretraživao je ruševine oštećenog stana u potrazi za dvije mačke, koje je na kraju pronašao žive, navodi Reuters uz dodatak da je kraj ulaza u zgradu ležalo mrtvo tijelo pokriveno jaknom.

Harkiv i okolno područje često su napadani projektilima i bespilotnim letjelicama tijekom više od dvije godine rata, ali uporaba navođenih bombi velikog kalibra neuobičajena je za grad.

  • +3
Izvor: Profimedia / Autor: Sergei Chuzavkov/SOPA Images/Shu / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Ruski teror nad gradom postaje sve gnusniji", istaknuo je rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski na X-u i pozvao ukrajinske saveznike da njegovu zemlju opskrbe sa više protuzračne obrane i borbenih zrakoplova.

"Ne postoji racionalno objašnjenje zašto Patrioti (projektili), kojih ima u izobilju diljem svijeta, još uvijek ne pokrivaju nebo Harkova i drugih gradova i zajednica koje napadaju ruski teroristi", napisao je Zelenski.