KAZAO ŠANGUT

Projekt 'Posjet osmih razreda Vukovaru' kreće po donošenju državnog proračuna

23.02.2016 u 13:03

Bionic
Reading

Projekt „Posjet osmih razreda Vukovaru“ nastavit će se po donošenu državnog proračuna za 2016. godinu, istaknuo je u utorak u priopćenju za javnost ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar Zoran Šangut.

„Javna ustanova Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar korisnik je državnog proračuna. S obzirom da proračun za 2016. godinu još nije donesen i na snazi je privremeno financiranje, provođenje projekta je u pripremi za nastavak“, objasnio je ravnatelj Šangut u priopćenju, kojim je odgovrio na javni upit predsjednice vukovarskog HDSSB-a i gradske vijećnice Slavice Jelinić zašto je proram stao.

Jelinić je krajem prošlog tjedna upozorila da je početkom drugoga polugodišta školske godine 2015/2016. „…projekt iz nejasnih razloga stao iako je obvezan“.

Dvodnevni posjet učenika osmih razreda vukovarskom Memorijalnom centru u kojem stječu znanja o Domovinskom ratu i posebno bitci za Vukovar uvršten je od ove školske godine kao obvezni program i u školski kurikulum, a prema podatcima Memorijalnog centra u školskoj godini 2015/1016. u dvodnevnom posjetu Vukovaru trebalo je boraviti oko 40.000 učenika osmih razreda hrvatskih osnovnih škola.

U prošloj 2014/2015. školskoj godini Memorijalni centra posjećivala su uglavnom djeca s područja pet slavonskih županija, njih nešto više od 6000.