UGLEDNI PROFESOR

Preminuo Ivo Jelić, bivši zastupnik i jedan od utemeljitelja HDZ-a u Dubrovniku

28.03.2024 u 11:50

Bionic
Reading

Ivo Jelić, zastupnik iz prvog saziva Hrvatskog sabora i jedan od utemeljitelja HDZ-a u Dubrovniku, ugledni dugogodišnji profesor, preminuo je u 82. godini, a izraze sućuti, u svoje osobno i u ime HDZ-a, uputio je predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković

'U teško i neizvjesno vrijeme, kada je Hrvatska bila suočena s velikosrpskom agresijom, gospodin Jelić je svojim zalaganjem, poštenjem i humanošću dao veliki doprinos ostvarenju sna o slobodnoj Hrvatskoj', napisao je u sućuti Plenković.

Podsjetio je kako se 'gospar Jelić tijekom demokratskih promjena 90-ih godina prošlog stoljeća požrtvovno angažirao u stvaranju samostalne Hrvatske'. Bio je prvi predsjednik dubrovačkog HDZ-a te je na prvim demokratskim izborima izabran za saborskog zastupnika.

'Ostat će upamćen i kao ugledni dugogodišnji profesor u dubrovačkoj srednjoj školi, a potom i na Pomorskom fakultetu. Kao vrsni pedagog prenosio je vrijedna znanja i iskustva naraštajima dubrovačkih učenika i studenata', napisao je Plenković, a HDZ objavio na društvenoj mreži.