toplinski val

Ovi gradovi u Hrvatskoj danas su se pržili na 37 stupnjeva

22.08.2023 u 18:56

Bionic
Reading

Nad Hrvatskom se nadvio toplinski val, a u mnogim su regijama upaljeni meteoalarmi. Zavodi za hitnu medicinu bilježe povećan broj intervencija pogotovo u mjestima gdje tijekom ljeta boravi više turista. Ovako vruće i sparno bit će sve do kraja tjedna, a ovo su danas bili najtopliji gradovi u Hrvatskoj

Narančasti alarm nad kninskom regijom označava opasno vrijeme, a crveni meteoalarm koji se proteže od Istre pa duž priobalja do Dubrovnika i krajnjeg juga zemlje označava izuzetno opasno vrijeme.

Najtopliji su danas s temperaturom od 37 stupnjeva bili Senj, Knin, Šibenik i Metković. Jučer je bilo onih koji su na radnim mjestima kolabirali zato nemojte ignorirati upozorenja - izbjegavajte izlazak i boravak na suncu od 10 do 17 sati, pijte dovoljno tekućine, nosite laganu odjeću, držite se hlada i koristite kreme sa zaštitnim faktorom, piše Danas.hr.

  • +59
Vrućine u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Lovro Domitrovic/PIXSELL

Zavodi za hitnu medicinu bilježe povećan broj intervencija pogotovo u mjestima gdje tijekom ljeta boravi više turista. Nimalo lako nije onima koji bez obzira na vrućine moraju raditi. Ovako vruće i sparno bit će sve do kraja tjedna.

Davorka Muškadin, voditeljica operativne smjene u Nastavnom Zavodu za hitnu medicinu Grada Zagreba kaala je za Danas.hr da su imali danas nekoliko intervencija koja se mogu vezati za toplinski udar. "To su uglavnom intervencije na javnim mjestima gdje su ljudi izloženiji vrućini i simptomi su opća slabost, kratkotrajnih nesvjestica, glavobolja, mučnina, eventualno povraćanja", ističe Muškadin.