HUMANITARKA U TRAVNOM

Najviše daju oni koji imaju najmanje

22.12.2013 u 15:54

Bionic
Reading

'Humanitarka za beskućnike' akcija je koja se danas do 17 sati održava na Livadi dobrote kod Mamutice u zagrebačkom naselju Travno. Prikuplja se suha hrana i odjeća, a akciju i ove godine organizira glazbenik Renato Đošić, poznatiji kao Renmen, s prijateljima

'Ovo je danas humanitarna akcija za beskućnike broj četiri, koje aktivno od prvog dana radimo Marko Deša i ja. Sve prikupljene stvari, robu i hranu, isti dan vozimo u Kosnicu, u zgradu Crvenog križa gdje u ovo zimsko doba ima oko 120 beskućnika', rekao je Đošić.

U posljednje tri godine stanovnici novog Zagreba prikupili su oko pet tona odjeće i oko sedam tona hrane, a organizatori su uvjereni da će i ovogodišnja akcija biti uspješna.

'U momentu kad taj kombi uđe unutra, spremnost tih ljudi da izađu iz svojih soba, naprave lanac i sve to pretovare. Hranu odvojeno, dobu. To je baš lijepo. Zato to i radimo u ovo zimsko doba'.

Akcija je počela danas u rano tmurno i maglovito zagrebačko jutro. Odaziv je i ove godine dobar, a još se jednom pokazalo da najviše daju oni koji imaju najmanje.