DOSJE BANDE IZ PRIDRAGE

Najstariji od silovatelja osuđivan je zbog prijetnje smrću

15.11.2013 u 10:59

Bionic
Reading

Odmotava se klupko oko peteročlane maloljetne bande prijestupnika koji su u noći s 2. na 3. studenoga na zadarskoj plaži Kolovare brutalno silovali maloljetnu zadarsku maturanticu

Nakon šoka zbog počinjenog monstruoznog zlodjela u njihovom gradu Zadrane, žrtvu i njezine roditelje je dočekao novi. Silovatelji su kazneno prijavljeni zbog seksualnog odnošaja bez pristanka, a ne zbog silovanja, jer su 'bili u otklonjivoj zabludi glede postojanja pristanka'.

Uslijedilo je novo šokantno otkriće koje je policija u početku prešutjela, a nije morala. Dvojica silovatelja sudjelovala su u ubojstvu i mučenju bređe kobile. Djelo je u početku okvalificirano kao krađa mesa, a nakon što je priča ugledala svjetlo dana poslije prikupljenih dodatnih saznanja Općinsko državno odvjetništvo u Zadru prekvalificiralo je djelo u 'ubijanje i mučenje životinja iz koristoljublja'.

Neugodnim iznenađenjima tu nije kraj. Novinari otkrivaju kako je najstariji član bande koji je sudjelovao i u silovanju i u ubojstvu kobile već uvjetno osuđen na tri mjeseca zatvora zbog prijetnje smrću vozaču lokalnog autobusa.

Tek kada se javno počelo provlačiti pitanje tko štiti mlade zadarske silovatelje dolazi do naglog zaokreta. Županijski državni odvjetnik Ivan Galović najavio je kako će danas doći do promjene kvalifikacije kaznenog djela u silovanje.

'U ovoj fazi Županijsko državno odvjetništvo preuzet će predmet kao silovanje. Konačnu kvalifikaciju utvrđujemo mi, a ne policija, i to smo utvrdili istragom', kazao je Galović za Slobodnu Dalmaciju.

Nesretnoj djevojci koja je ponovno počela pohađati nastavu i njezinoj obitelji ovim je činom pružena kakva-takva satisfakcija i vjera u pravnu državu.