ODVAJANJE BETONA

Najmoderniji stadion Hrvatske, a već oštećen: 'Pa je li moguće da toliko fušare?'

05.03.2024 u 20:53

Bionic
Reading

Na osječkoj Opus Areni danas je bio izvanredni pregled kako bi se utvrdilo u kakvom je stanju stadion. Vidljivo je mjesto odvajanja zaštitnog sloja betona i mjesto urušavanja pri incidentu koji je Osječane neugodno iznenadio, javlja RTL Danas

"Znači koliko je mjeseci prošlo od kako je stadion napravljen i da se to već događa, pa je li moguće da toliko fušare, ne znam što bih drugo rekao", rekao je Ivan iz Osijeka. "Bio sam tu svakodnevno, vidio sam da se gradi onako, dosta solidno i da ne bi trebalo biti problema", rekao je Osječanin Dragan za RTL Danas.

Tko je i što krivo napravio i kako sanirati oštećenja, trebalo bi se znati nakon stručne ekspertize. Do tada vlada oprez i šutnja.

"Došlo je do odvajanja zaštitnog sloja betona, a ti su radovi izvođeni u prvoj fazi izgradnje stadiona Opus Arena tijekom 2020. godine kada je radove izvodila tvrtka Eurokamen", stoji u priopćenju NK Osijeka.

Izgradnja Opus Arene trajala je nekoliko godina tijekom kojih su se mijenjale i uprave Nogometnog kluba Osijek, a i izvođači radova. Eurokamen poručuje da je svoj posao konstrukcije napravio kvalitetno, a da ne mogu biti odgovorni za nešto što tvrde nisu ni radili.

"Radove koji su predmet Vašeg interesa nismo izvodili. Spojeve montažne i monolitne konstrukcije, a koja je uzrok incidenta su izvodili izvođači u fazama nakon nas", stoji u prioćenju Eurokamena.

  • +5
Stadion Opus Arena Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Borna jaksic/PIXSELL

Osječani su razočarani jer su se do jučer ovim stadionom samo ponosili. "Novi stadion, tek napravljen, najmoderniji stadion u Hrvatskoj, ali u Hrvatskoj je sve moguće pa izgleda je i to moguće", rekao je mještanin Ivan.

"Vjerujem kako će NK Osijek u najkraćem mogućem roku sve ispitati i otkloniti ove nedostatke kako bismo svi zajedno i ubuduće mogli uživati ovdje na našoj Opus Areni", poručio je zamjenik gradonačelnika Osijeka, Dragan Vulin.