DINAMIČAN PRETPROGRAM

Na bdijenje s Papom dolazi 26 tisuća mladih

04.06.2011 u 12:07

Bionic
Reading

Na bdijenju sa Svetim Ocem u Zagrebu sudjelovat će 26.000 mladih iz Hrvatske i inozemstva koji večeras dolaze na Trg bana Jelačića, dok će dio njih program pratiti ispred zagrebačke Katedrale, gdje će biti postavljen videozid, objavljeno je na internetskoj stranici www.papa.hr.

Najveći broj mladih, njih 10.000, na Zagrebački velesajam stići će između 10 i 14 sati, nakon čega će pješice krenuti prema središnjem zagrebačkom trgu. Vlakovima na Glavni kolodvor stiže 2000 mladih. Osim mladih iz Hrvatske, na bdijenju će sudjelovati i mladi iz Austrije, Nizozemske, Njemačke, Srbije i Makedonije.

Program na Zrinjevcu i Trgu bana Jelačića počet će puštanjem videospotova pjesama koje su skladane povodom Papina dolaska u Hrvatsku i pobjedničkih pjesama Uskrs festa u posljednjih desetak godina.

'Pretprogram koji će se danas odvijati na Trgu je jako dinamičan, razigran, sastavljen je od puno pjesama koje mladi već zapravo znaju i koje pjevaju već u svojim župama, ali osim tih pjesama, program je protkan s puno plesa, puno skečeva i s kratkim svjedočanstvima. Program će biti i duboko duhovan i vjerujem da će mlade na najbolji način pripremiti za dolazak Svetoga Oca', rekao je povjerenik za Pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije Domagoj Matošević

Pretprogram na Zrinjevcu organiziran je za mlade jer oni već od ranih jutarnjih sati stižu iz cijele Hrvatske i inozemstva. Aktivna će biti i Salezijanska mladež koja je osmislila koreografiju službene pjesme susreta 'Zajedno u Kristu' i s njome će animirati okupljene. U organizaciji ovog programa sudjelovali su i mladi iz drugih biskupija i nadbiskupija u Hrvatskoj.

U sklopu programa bit će prikazan i kratki film 'Dobrodošlica Svetome Ocu' koji je snimljen u prepoznatljivom potpisu "Hrvatskog nadzemlja", zajednice mladih iz Splita, a do dolaska Svetog Oca na središnjem zagrebačkom trgu bit će prostora i za molitvu, meditaciju i sabranost u tišini, najavljuju organizatori.

Službeni program trajat će do 22 sata, a čitavo vrijeme mlade će pjesmom podržavati Nadbiskupijski zbor mladih.