predsjednik RH

Milanović: Odlučio sam kada će biti izbori, ali to je vojna tajna

14.03.2024 u 15:29

Bionic
Reading

Predsjednik RH Zoran Milanović, tijekom posjeta Dugom otoku, komentirao je aktualne događaje, a ponovno nije propustio kritizirati imenovanje Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika

Prvo je rekao da je odlučio kada će biti raspisani parlamentarni izbori, ali nije otkrio datum.

'To je vojna tajna. Reći ću vam sutra, kada se vratim u Zagreb', rekao je Milanović, dodajući kako je zlo vrijeme i četiri godine beščašća, a misleći na 10. saziv Sabora, završilo nasilničkim instaliranjem Ivana Turudića na dužnost glavnog državnog odvjetnika. Rekao je i da su suci Ustavnog suda, koje je on prije kritizirao, shvatili da to tako dalje ne može i da zato nisu došli na Turudićevo polaganje prisege u Sabor.

'Radi se o čovjeku koji je žestoko kontraindiciran, kao alkohol čovjeku oboljelom na jetru', rekao je Milanović o Turudiću. Komentirao je i raspuštanje 10. saziva Sabora i usvajanje tzv. lex AP-a, nazvavši ga pokušajem discipliniranja javnosti.

  • +20
Zoran Milanović, predsjednik RH Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

'Donesen je taj lex AP, što je vrlo neoriginalno, tako se zakoni nazivaju već godinama, a počelo je s lex Komadinom. Ovo je pokušaj discipliniranja tamo gdje postoji građanski neposluh i svijest da se neke stvari moraju učiniti javnima jer se neće znati tko krade', rekao je predsjednik i naglasio da je premijer Plenković protektor lopova i korupcije u Hrvatskoj. Dodao je i da to možda ne bi rekao prije sedam godina, ali da to danas i malo dijete razumije.

Očekuje da će predsjednički izbori biti u studenom ili u prosincu te je poručio da ide posao raditi do kraja.