održivo življenje

Milanović na ZeGeVege: Festival mi se sviđa zbog miroljubivosti i što nema agresije

02.09.2023 u 13:31

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Zoran Milanović obišao je u subotu 15. ZeGeVege festival održivog življenja kojeg na Europskom trgu u Zagrebu organizira Udruga Prijatelji životinja te rekao da mu se festival sviđa prije svega zbog svoje miroljubivosti i što nema agresije

Ove godine se na festivalu predstavlja više od 70 izlagača.

Tijekom obilaska, predsjednik Milanović je izjavio da mu se dopada sajam, prije svega zbog svoje miroljubivosti i što nema agresije.

ZeGeVege dio je međunarodne manifestacije Veganmania koja se održava u Beču, Münchenu i u još 15 europskih gradova, a ostale bratske festivale ZeGeVege nadmašuje po svojoj veličini, brojnosti izlagača i posjećenosti.

Milanović na ZeGeVege Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Uz pokroviteljstvo Grada Zagreba, podršku festivalu dali su i Predsjednik Republike, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatski sabor – Odbor za zaštitu okoliša i prirode, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo poljoprivrede te Ministarstvo turizma i sporta.

Udruga Prijatelji životinja neprofitna je nevladina udruga, osnovana 2001. radi promoviranja zaštite i prava životinja te vegetarijanstva, odnosno veganstva, kao etički, ekološki i zdravstveno prihvatljivog životnog stila.

Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić, stoji u priopćenju.

  • +6
Milanović na ZeGeVege Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek