REAGIRANJE

List: Nadam se da će drugostupanjski sud primijeniti hrvatski zakon

19.06.2015 u 17:25

Bionic
Reading

Tportal je od odvjetničkog ureda Darija Čehića iz Poreča dobio Zahtjev za objavu ispravka objavljene informacije koja se odnosi na članak 'Afera polo tereni – Sud odlučio: List je lagao, Jakovčić oslobođen optužbe za korupciju' objavljen 14. lipnja 2015. Zahtjev za ispravkom prenosimo u cijelosti:

'Nakon što je dana 3. lipnja 2015. god. Donijeta nepravomoćno rješenje u parnici zbog smetanja posjeda između Polo Arena montona d.o.o. i trgovačkog društva AZRRI d.o.o., prenosi se u članku autora Vanje Majetić pod naslovom 'Afera polo tereni - Sud odlučio:List je lagao, Jakovčić oslobođen optužbe za korupciju' objavljenog dana 14. lipnja 2015. god. na mrežnim stranicama 'tportal.hr', da su moji iskazi pred sudom navodno neistiniti, dapače da sam pred sudom u više navrata lagao.

U tom rješenju (Općinski sud u Puli-Stalna služba u Pazinu Psp 22/15-26) međutim jasno stoji da je sud moj iskaz ocijenio pozitivno: 'Sud je pozitivno ocijenio te njegove tvrdnje budući da su podudarne s iskazom svjedoka'.

U nastavku rješenja prvostupanjski sud, jedino, ne prihvaća moj iskaz u manjem dijelu gdje iznosim podatak koliko je stupova u svibnju 2014. god. postavljeni uz rubove zemljišta mog poduzeća:naime je sud kao vjerodostojniji uzeo iskaz svjedoka koji je stupove svojim rukama postavljao, od onoga što govorim ja kao osoba koja je njihovo postavljanje samo naručivala. Pregledom sudskog zapisnika od 21. svibnja 2015. je, uostalom, lako ustanoviti da ja sudu posve jasno govorim da samom postavljanju stupova u polju nisam prisustvovao, nego sam o izvršenju toga saznao od obrtnika čije sam usluge bio angažirao.

Osim tog detalja o broju stupova, čijem postavljanju ja uostalom i nisam bio nazočan, sud je u cijelosti prihvatio sve druge moje tvrdnje kao istinite.

Stoga proizlazi da ja nisam pred sudom govorio 'brojne neistine' – kakva se dezinformacija počela iznositi u javnosti.

Napominjem još jednom da je rješenje u parnici zbog smetanja posjeda nepravomoćno: nadam se da će drugostupanjski sud primijeniti hrvatski zakon na način koji neće omogućiti agenciji u vlasništvu Istarske županije AZRRI d.o.o. da uzurpira zemljište mojeg poduzeća Polo Arena Montona d.o.o., na način kako AZRRI d.o.o. uz šutnju nadležnih državnih tijela uzurpira još daljnjih stotinjak hektara obližnjeg zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske' navodi se u zahtjevu kojeg je poslao Georg List putem svojeg opunomoćenika odvjetnika Darija Čehića.