REAGIRANJE

Real Grupa: Maja Sever iznosi netočne tvrdnje o našoj suradnji s HEP-om

15.12.2023 u 11:27

Bionic
Reading

U skladu sa člankom 40. Zakona o medijima, Tportal objavljuje reagiranje Real grupe na članak Novinarske organizacije na nogama: Afera Mreža primjer je 'državnog zarobljavanja medija objavljen na tportalu. Reagiranje donosimo u nastavku

U članku pod naslovom 'Novinarske organizacije na nogama: Afera Mreža primjer je 'državnog zarobljavanja medija' objavljenom dana 13. prosinca 2023. godine na portalu tportal.hr iznesene su netočne informacije kojima su grubo povrijeđeni ugled i čast trgovačkog društva Real grupa d.o.o.

Tako je u članku objavljena netočna tvrdnja novinarke Maje Sever o poslovanju trgovačkog društva Real grupa d.o.o., odnosno kako je izjavila: “Samo državni HEP preko brzorastuće Real grupe, vodeće marketinške agencije, plasira po 20 milijuna kuna godišnje.“

Real grupa d.o.o. je 2020. godine sklopila Ugovor o javnoj nabavi na temelju provedenog otvorenog postupka javne nabave usluga zakupa medijskog prostora naručitelja HEP d.d. na način da je na temelju najbolje ponude pobijedila na natječaju za pružanje navedenih usluga ukupnog iznosa od 20 milijuna kuna. Ukupna vrijednost oglašavanja za društvo HEP d.d. preko Real grupe d.o.o. od 2020. godine do danas iznosi 19.851.449,24 kn, odnosno 2.634.740,09 EUR-a. Dakle, iznos od 20 milijuna kuna, koji se spominje, je iznos koji je naveden u ugovoru za zakup medija za razdoblju od četiri, a ne godinu dana kako se netočno navodi u članku.

Netočno se navodi i kako je Real grupa d.o.o. „brzorastuća“ marketinška agencija čime se aludira da je riječ o agenciji koja je relativno nova. Naime, Real grupa d.o.o. je marketinška agencija koja svoj uspjeh gradi preko 16 godina i bilježi stabilan, kontinuiran rast i razvoj kroz sve te godine i po broju klijenata, otvaranju novih tržišta i s preko 200 zaposlenika u Hrvatskoj i regiji predstavlja vodeću marketinšku agenciju u Hrvatskoj i jednu od najuspješnijih u regiji. Prihodi Real grupe za 2020., 2021. i 2022. iznose 1 milijardu i 202,8 milijuna kuna.

Posebno ističemo da su sve gore navedene informacije javno dostupne i lako provjerljive, zaključuju iz Real grupe.