prva reakcija iz stožera

Mislav Kolakušić iz DP-a tvrdi: 'Novi izbori su 100 posto sigurni'

17.04.2024 u 19:43

Bionic
Reading

Europarlamentarac Mislav Kolakušić iz stožera Domovinskog pokreta poručio je da su rezultati zapravo dosta loši te on očekuje bolje do kraja večeri. Tvrdi da HDZ ne može sastaviti novu Vladu pa 'idemo na nove izbore'

Nitko, kazao je Kolakušić, neće imati dovoljno ruku za sastavljanje nove Vlade, a on poziva suverenističke stranke da se okupe. 'Novi izbori su skoro 100 posto sigurni', rekao je Kolakušić u javljanju za Novu TV.

Nakon njega, Ivan Penava kazao je da je prerano suditi s kim će u postizbornu suradnju. 'Znam da je veliko nestrpljenje, ali ne ide to tako. Treća smo stranka, jasno pozicionirani, ogroman je to uspjeh nakon što su nam prognozirali koješta. Sjest ćemo i komunicirati vitalne nacionalne interese, razgovarat ćemo sa svima', najavio je.

Zagreb: Izborna noć u stožeru Domovinskog pokreta Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Kaže da je dobio puno poziva političara, ali nekorektno bi bilo reći od koga. 'Sjest ćemo i razgovarati već sutra', kazao je Penava. Na izričito pitanje odgovorio je da se danas nije čuo s predsjednikom Zoranom Milanovićem.

Nešto ranije Stipo Mlinarić Ćipe (DP) zahvalio je svim biračima, uvjeren da će njegova stranka na kraju imati 15 mandata, a ne 13, koliko pokazuje izlazna anketa.

Po njegovim procjenama, u 10. izbornoj jedinici blizu su trećeg mandata. Predsjedništvo stranke donijet će odluku o bilo kakvim koalicijama. 'Budite sigurni, nema prodaje ni izdaje za fotelje. Imat će grdnih problema tko god bude pregovarao s DP-om, to vam obećavam', poručio je.

Mario Radić iz DP-a kaže da se nadaju boljim rezultatima jer imaju još tri ili četiri rubna mandata. DP nikako neće s Možemo! ni s SDSS-om, a Predsjedništvo stranke sutra će zasjedati pa će donijeti odluku, rekao je. 'Imat ćemo svoj stav kako ćemo se postaviti. A kakvu će Predsjedništvo donijeti odluku, ja ne znam', odgovorio je.