inat hasanbegoviću

Jozo Miličević objasnio zašto je podržao Bandićev proračun

13.12.2018 u 15:47

Bionic
Reading

Naovisni zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba koji je izabran na listi Sandre Švaljek objasnio je zašto je podržao proračun koji je predložio gradonačelnik Milan Bandić, iako formalno pripada oporbi tvrdio da ga neće podržati

Nisam glasovao za proračun Milana Bandića nego za proračun Grada Zagreba. Glasovao sam po svojoj osobnoj savjesti i već kada se počelo govoriti o izlasku Nezavisnih za Hrvatsku iz koalicije sam rekao da ću dobro razmisliti što ću napraviti, čak je jedna opcija bila za iziđem kompletno iz Gradske skupštine. Glasovao sam jer ne mogu dozvoliti da oni koji su nas nazivali komunističkim reliktima se sada stavljaju kao vođe oporbe koji će promijeniti Grad Zagreb', kazao je novinarima Miličević.

Naglasio je i da su pripadnici stranke Neovisni za Hrvatsku i njihov program zasnovani na nekakvim ideološkim platformama i da nisu dali ni jedan amandman za izmjenu proračuna nego su rekli da će izići iz koalicije samo zato što se gospodin Bandić nije dovoljno ispričao.

Na konstataciju novinara tportala Vedrana Brkulja da mu je dva puta izjavio da ćete glasovati protiv proračuna Miličević je odgovorio da to nije rekao ni jedan put

'Ne zvali ste me kad sam bio u tolicama i rekao sam vam da ne možemo dozvoliti da Neovisni za Hrvatsku budu vođe oporbe i da ćemo dobro razmisliti i kasnije kad ste mi poslali SMS poruku rekao sam da se ništa nije promijenilo u odnosu na taj razgovor. Nisam rekao ni da ću glasati za ni protiv', poručio je Miličević dok je Brkulj nastavio inzistirati da je rekao da neće podržati proračun.

Uhvatili smo se telefona: Ako nam oporba nije lagala, Bandić je u velikim problemima

Miličević je kazao da će nastaviti djelovati kao i do sada kao neovisni zastupnik i glasat će po svojoj savjesti.

Na upit ispada li onda da je proračun podržao u inat Zlatku Hasanbegoviću Miličević je odgovorio da nije.