'dokazano laže'

Jandroković: 'Milanović je kriv za ovakvu kampanju, ali to će ga koštati'

10.04.2024 u 11:27

Bionic
Reading

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković (HDZ) u srijedu je ustvrdio kako je predizborna kampanja defokusirana s važnih pitanja za građane, istaknuvši da su za to krivci Zoran Milanović, SDP i partneri koje će takav pristup koštati na izborima

"Kampanja je potpuno defokusirana s onoga što je važno za građane, a tu je glavni i odgovorni krivac Zoran Milanović zajedno sa SDP-om i njegovim partnerima. To nije korisno za građane", izjavio je Jandroković novinarima komentirajući dosadašnji tijek kampanje na marginama Prstenova poslovnog foruma Zagreb 2024.

Za predsjednika Republike Zorana Milanovića rekao je da se ponaša izvan Ustava i izvan svih dosadašnjih običaja koji su bili dobri u predizbornim kampanjama.

"Međutim, ne čudim se njegovom ponašanju. On je već dokazano takav. Iznenadili su me oni koji ga slijede i koji mu daju potporu u tom govoru prepunom netrpeljivosti i uvreda i kleveta na račun drugih", rekao je Jandroković.

Dodao je kako Milanović često dokazano govori neistine, ali i da očito to njegovoj sljedbi ne smeta.

"Identificiraju se s takvom politikom i u konačnici će ih to itekako puno koštati na izborima, jer sam uvjeren da će oni koji ozbiljno i odgovorno rade, a i vode ovu kampanju, koji se bave pitanjima koja su važna za građane, za njihov životni standard, za njihovu sigurnost, dobiti povjerenje hrvatskih građana", rekao je Jandroković.

Osvrnuo se i na medijsku prepisku između Milanovića i potpredsjednika HDZ-a, ministra Olega Butkovića istaknuvši da je Butković dokazao da je Milanović iznio čitav niz neistina na njegov račun, te da je to potvrdio i SDP-ov župan Zlatko Komadina demantirajući Milanovića vezano uz navodno pogodovanje u izgradnji lukobrana u Povilama ispred ugostiteljskog objekta Butkovićeva oca.

"Dakle, radi se o namjerno izrečenoj neistini koju je demantirao čovjek koji dolazi iz SDP-a. Pa što više može dokazati i potvrditi da predsjednik Republike govori neistine i na nekorektan način sudjeluje u ovoj kampanji?", rekao je Jandroković.