poruka iz vrbovca

Jandroković: Oporba je poprilično destruktivna

08.04.2024 u 19:14

Bionic
Reading

Prilikom obilaska Zagrebačke županije Jandroković je u Vrbovcu rekao da je od oporbe očekivao da će se s njima natjecati u programima i imati nove ideje i viziju Hrvatske, ali sve se svelo samo na ružne, preteške riječi koju upućuju prema HDZ-u.

"Mi ne znamo što oni hoće osim što ne vole HDZ", ustvrdio je.

Predsjednik Sabora dodao je da je jako zadovoljen reakcijama ljudi jer su registrirali da se Hrvatska u osam godina značajno promijenila, da je porastao životni standard i da je postala sastavni dio najuže euroatlantske integracije.

"Želio bih poručiti ovdje građanima grada Vrbovca da biraju one ljude koji su dosadašnjim radom pokazali da su ozbiljni i odgovorni i da im je stalo da Hrvatska bude snažna, sigurna, stabilna država u kojoj plaće i mirovine mogu rasti i u kojoj možemo uložiti nova evropska sredstva u lokalne projekte", kazao je Jandroković.

Napomenuo je da je i u Vrbovcu vidio da se obnavljaju crkve stradale zbog potresa, da ima jedno pet projekata koji dolaze iz Fonda solidarnosti, isto tako financiranih iz evropskih sredstava, te da su u planu izgradnje novih vrtića.

"Dakle, s jedne strane imaju ljude koji su se dokazali, koji su osam godine upravljali državom, pokazali da brinu i da znaju što od Hrvatske treba, i s druge strane imamo oporbu koja je poprilično destruktivna", rekao je.

Govoreći o neprimjerenom javnom govoru, rekao je da je to karakteristika i mnogih drugih država te da je ono što se nekad smatralo pristojnim komuniciranjem danas puno izravnije, nažalost i puno puta neprimjereno.

"Oni koji vode politiku, koji su odgovorni za napredak države, ne mogu si dozvoliti taj luksuz i ne smiju si dozvoliti da mogu govoriti što god žele. To mogu govoriti oni koji su u oporbi, koji nemaju ozbiljnih pretenzija voditi i upravljati državom", kazao je Jandroković.

Naglasio je da je na njima da smiruju strasti i osiguraju političku stabilnost iz koje onda dolazi i ekonomski napredak.

Jandroković je u Zelini rekao da žele vidjeti što muči građane, koje stvari smatraju dobrima, što bi trebalo unaprijediti te ih ponovo traže povjerenje jer smatraju da su dobro odradili dva mandata.

U idućem treba zaštititi Hrvatsku od svih eventualnih kriza. Smatramo da to možemo raditi, da smo se dokazali za razliku od političke konkurencije koja uglavnom vodi destruktivnu i agresivnu kampanju, kazao je Jandroković. Uz to žele podići životni standard ljudi.

Cilj im je u drugoj izbornoj jedinici ponoviti rezultat od prije četiri godine kada su osvojili šest mandata.