splitska plaža

Izdane dozvole za dvije faze uređenja Žnjana s 530 parkirnih mjesta

13.11.2023 u 14:26

Bionic
Reading

Splitska gradska tvrtka Žnjan dobila je pravomoćnu građevinsku dozvolu Grada za prvu i drugu fazu uređenja Žnjanskog platoa s 530 parkirnih mjesta, izvijestila je u ponedjeljak ta tvrtka koja je koncesionar i investitor uređenja

Prva faza podrazumijeva priobalnu šetnicu s popratnom infrastrukturom te uređenje plažnih prostora i servisa, a druga se odnosi se na tri paviljonske građevine, uređenje terena i izgradnju trafostanice, što je ujedno i najzahtjevniji dio jer obuhvaća i izgradnju podzemne garaže s 530 parkirnih mjesta,

Javnom nabavom za izvođača radova koja je završena početkom listopada obuhvaćeno je pet faza čiji se radovi vremenski preklapaju i nadopunjuju. Šesta faza provest će se kao zasebni dio nabave, a obuhvaća prostor pod koncesijom hotela Radisson Blu Resort Split, kažu u tvrtki.

"Intenzivno radimo na tome da radovi uskoro krenu, ali kao i u svakom koraku do sada, moramo biti maksimalno oprezni da se sve napravi prema propisima i u najboljem interesu grada i građana",  rekao je voditelj projekta Zoran Jakelić.

U postupku javne nabave za nadzor nad građevinskim radovima uređenja Žnjanskog platoa pristiglo je šest ponuda, koje su sada u postupku evaluacije, reli su u Gradskoj upravi.

Na Žnjanu su završeni radovi na nultoj fazi uređenja koja obuhvaća rekonstrukciju kanala Radoševac i Žnjan 1 s izgradnjom zapadnog i istočnog kolektora, čiji je investitor Grad Split. Tvrtka Građevno Zec, radove je završila u ugovorenom roku i u tijeku je priprema za tehnički pregled i primopredaju.

Također se intenziviraju radovi na rekonstrukciji ulice Ivana Pavla II., čiji je izvođač tvrtka Cestar a radovi će se usklađivati i odvijati paralelno s gradnjom garaže.