Poziv na sučeljavanje

HDZ odgovorio Grbinu: 'Peđa je abdicirao. Da nije tužno, bilo bi smiješno'

10.04.2024 u 10:14

Bionic
Reading

Nakon što je šef SDP-a Peđa Grbin jučer pozvao premijera Andreja Plenkovića na sučeljavanje, danas se HDZ na taj poziv osvrnuo na Facebooku

'Da nije tužno, bilo bi smiješno. Grbin zove na premijersko sučeljavanje, a unaprijed se odrekao premijerske kandidature!', napisao je HDZ na Facebooku.

'Zadnjih tjedana posrnuli Peđa neprestano je varirao u svojim ambicijama. Prvo je ponosno tvrdio novinarima ''Da, gledate u novog premijera!'', potom je - ''hrabar'' kakav jest - na konferenciji za medije odustao od premijerske kandidature i prepustio je Milanoviću, da bi na kraju izrazio ambiciju da postane predsjednik #SaborRH. Srećom da će hrvatski građani takve nepouzdane i neodgovorne SDP-ovce ostaviti u oporbi i u iduće 4 godine!', piše dalje u objavi.

'Poznato je da se Andrej Plenković rado odaziva na TV sučeljavanja. I 2016. i 2020. bio je na debatama - i pobijedio na izborima. Očekivali smo da će Milanović dati ostavku i kandidirati se na #izbori2024 na zakonit način, no on se prepao i sada pretendira biti premijer s mjesta predsjednika RH - mimo i Ustava i volje naroda.

U Hrvatskoj je već uvriježeno pravilo da se sučeljavaju dva premijerska kandidata. Peđa ne samo da nije kandidat za premijera, nego je i abdicirao s mjesta predsjednika #SDP. A prije toga je još i pobjegao iz I. izborne jedinice, u kojoj živi i u kojoj se tradicionalno natječu vodeći kandidati pozicije i opozicije.

Umjesto da u posljednji čas u panici zazivaju debatu - jer im ankete ne ide u prilog - neka se u SDP-u radije dogovore tko im je premijerski kandidat!', napisali su iz HDZ-a.

Podsjetimo, jučer je predsjednik SDP-a Peđa Grbin pozvao Plenkovića da izađe na sučeljavanje i odgovori na sva neugodna pitanja na koja osam godina izbjegava dati odgovor.

'Ako si spreman za sve izazove, ako kažeš da sam patuljak, ajde, dođi, pokaži se, pokaži tu hrabrost koju imaš kad odlaziš na neke intervjue gdje ti prethodno dostave pitanja', poručio je Grbin u Zadru na predstavljanju liste koalicije Rijeke pravde za IX. izbornu jedinicu.

Ustvrdio je da je lako tako biti hrabar i pozvao ga da pokaže ima li hrabrosti izaći ne pred njega, ne pred novinare, nego pred građanke i građane Hrvatske.