STANJE NA CESTAMA

HAK: Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali zabrane i ograničenja

22.03.2024 u 07:34

Bionic
Reading

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, upozoravaju u petak iz Hrvatskog autokluba (HAK)

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Ponegdje ima i magle. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama. Povremeno se vozi usporeno na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi. HAK vozačima savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Povećana je gustoća prometa uz povremene zastoje na autocesti A4 Goričan-Zagreb u zoni radova između čvorova Sveta Helena i Popovec u smjeru Zagreba te na prilazima gradu Splitu iz smjera Trogira, Podstrane i Dugopolja.

Usporeno se vozi u zonama radova na dionicama Jadranske magistrale (DC8) kod Šibenskog mosta, između graničnog prijelaza i mjesta Pasjak te u Makarskoj.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvoren je izlazni krak čvora Orehovica iz smjera Zagreba u smjeru Trsata i centra Rijeke.