prošao prijedlog

Gradska skupština: Osniva se Dječji vrtić Sesvetski Kraljevec

25.01.2024 u 23:18

Bionic
Reading

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak su na sjednici prihvatili prijedlog gradonačelnika Tomislava Tomaševića o osnivanju gradskog Dječjeg vrtića Sesvetski Kraljevec

Grad osigurava 360.000 eura za osnivanje i početak rada vrtića čije je sjedište u Sesvetama.

Gradski zastupnici prihvatili su i prijedlog gradonačelnika o dodjeli pojedinačne državne potpore u 2024. u iznosu do šest milijuna eura URIHO-u - Ustanovi za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Prihvaćen je i prijedlog plana razvoja Grada Zagreba do kraja 2027. Riječ je o srednjoročnom strateškom dokumentu koji će definiranjem ključnih strateških odrednica odrediti smjer razvoja Zagreba te omogućiti korištenje sredstava iz EU fondova.

Vizija razvoja ostvarit će se kroz četiri prioriteta javne politike - zeleno i otporno gospodarstvo; društvena jednakost, kvalitetne i dostupne društvene usluge; učinkovito i održivo upravljanje prostornim i prirodnim resursima te zelena tranzicija i digitalna transformacija.

Gradska skupština prihvatila je i gradonačelnikov prijedlog po kojem će Grad Zagreb i Vodoopskrba i odvodnja sklopiti Sporazum o reguliranju međusobnih prava i obveza vezano za obavljanje poslova upravljanja djelatnosti urbane oborinske odvodnje na području Zagreba u razdoblju od 2024. do 2027.

Prihvaćen je i prijedlog predsjednika Gradske skupštine Joška Klisovića da Gradska skupština i gradonačelnik Tomašević u suradnji s Regionalnom energetsko-klimatskom agencijom Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA), uz sudjelovanje udruga građana organizira međunarodnu konferenciju o važnosti energetske tranzicije i utjecaju klimatskih promjena na Grad Zagreb. Cilj konferencije je podizanje svijesti o važnosti energetske tranzicije i utjecaju klimatskih promjena.

Gradska skupština prihvatila je i prijedlog o podmirenju obveza Muzeju suvremene umjetnosti, kojemu se odobrava isplata od 528.000 eura.

Prihvaćeno je i da Grad Zagreb kao zakupnik i Zagrebački velesajam kao zakupodavac, sklope Ugovor o zakupu poslovnog prostora za obavljanje edukacijsko - rehabilitacijske djelatnosti Dnevnog centra za rehabilitaciju djece i mladeži „Mali dom-Zagreb“.

Ugovor se sklapa od 1. siječnja do 31. prosinca 2028. uz ukupnu mjesečnu zakupninu u iznosu od 2.142,20 eura uvećano za PDV.

Trideseta sjednica zagrebačke Gradske skupština koja je počela s radom u devet sati s dnevnim redom od 31 točke večeras je završila zasjedanje.

Gradska skupština je ranije u četvrtak nakon višesatne rasprave, i uz oštro protivljenje oporbenih klubova podržala projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom (CGO) Zagreb na lokaciji u Resniku. Gradski zastupnici su, uz protivljenje oporbe, prihvatili i Tomaševićev prijedlog odluke o jednostranom raskidu Ugovora o koncesiji za Projekt infrastrukturnih objekata za potrebe izgradnje Centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda grada Zagreba.