NIJE SE PROSLAVILA

Gasi se 'CijepiSe', skupo plaćena stranica za naručivanje na cijepljenje

06.10.2023 u 18:13

Bionic
Reading

'Stranica cijepise.zdravlje.hr će se ugasiti dana 06.10.2023. godine, kao i pripadajuća usluga iskaza interesa za cijepljenje. Na cijepljenje se možete predbilježiti izravno putem portala e-Građani ili uz pomoć Vašeg izabranog liječnika opće/obiteljske medicine. Cijepljenje možete i bez predbilježbe obaviti na cijepnim punktovima županijskih zavoda za javno zdravstvo'

Osvanula je ta poruka danas na portalu cijepise.zdravlje.hr koji je najavljen tijekom 2020. nakon što je pandemija uzela maha, a proradio je krajem veljače 2021. Portal je bio aktivan samo nekoliko sati nakon čega je opet postao nedostupan, a na njemu je tada osvanula poruka: 'Probni rad portala dana 23.02. od 18:00 do 21:00 je završio'.

S obzirom da stranica od početka nije radila kako treba, i da ju je zbog svih problema koristilo malo ljudi, u javnosti se sve češće počelo postavljati pitanje tko je radio stranicu cijepise.zdravlje.hr i koliko je to plaćeno.

Tvrtka Cispus iz Zagreba je napravila web stranicu i to prema predlošku u besplatnom WordPressu, piše 24sata. Izronila je na kraju informacija da je stranica plaćena više od četiri milijuna kuna, no vlasnik Cispusa Vinko Kojundžić to je demantirao, tvrdeći da su dobili nešto manje od 200.000 kuna za izradu stranice.