podigla bivša ljubavnica

Sud odbacio tužbu protiv bivšega španjolskog kralja tešku 126 milijuna funti

06.10.2023 u 17:43

Bionic
Reading

Bivši španjolski kralj Juan Carlos u petak je sudski izborio odbacivanje tužbe teške više od 126 milijuna funta, koju je protiv njega podigla bivša ljubavnica, optuživši ga da joj je nanio veliku duševnu bol jer ju je godinama špijunirao i maltretirao, a okrivila ga je i za svoje financijske gubitke

85-godišnjeg bivšeg monarha tužila je bivša ljubavnica Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn, tvrdeći da je Juan Carlos orkestrirao prijetnje, njezino praćenje i zastrašivanje od 2012.

No Juan Carlos "odlučno negira da je ikad uznemiravao" Sayn-Wittgenstein, rekao je odvjetnik bivšeg monarha Adam Wolanski na ročištu u srpnju na londonskome Visokom sudu.

U ime svoga klijenta zatražio je od suda da odbaci slučaj Sayn-Wittgensteinove, tvrdeći da protiv Juana Carlosa nema održive tužbe za uznemiravanje.

Sutkinja Rowena Collins Rice u petak je presudila u korist bivšega monarha, objasnivši da tužba Sayn-Wittgenstein ne sadrži razumne razloge za podnošenje zahtjeva.

"Nema dostatnog temelja za razumijevanje dokaza koji bi se mogli očekivati na suđenju i koji bi mogli zajamčiti stvarne izglede da tužiteljica uspije u ovoj tužbi", rekla je sutkinja.

Sayn-Wittgenstein je novinarima kazala da je "duboko razočarana" odlukom i da razmatra sve opcije.

Britanski odvjetnici Juana Carlosa nisu odmah odgovorili na novinarsko traženje da komentiraju presudu.

Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn bivšeg je ljubavnika tužila kriveći ga, među ostalim i za svoje financijske gubitke.

"Moja zarada kao strateškog konzultanta od 2015. je smanjena na nulu, premda sam od tog posla između 2008. i 2012. svake godine zarađivala gotovo 7,5 milijuna funta. Zbog uznemiravanja nisam mogla nastaviti raditi kao konzultant, a moje postojeće poslovne odnose optuženik je u potpunosti uništio, tražeći od njih da prekinu poslovne odnose sa mnom", svojedobno je u pisanoj izjavi objavila tužiteljica, zatraživši od njega više od 126 milijuna funta odštete.