OBITELJ VRANKOVIĆ

Donirali zadarskoj bolnici dva uređaja za palčiće vrijedne više od 380.000 kuna

29.12.2022 u 19:23

Bionic
Reading

Obitelj Vranković, Anka i Vinko, članovi Kluba roditelja nedonoščadi 'Palčići' donirali su u četvrtak Odjelu za neonatologiju zadarske Opće bolnice dva uređaja vrijedna više od 380 tisuća kuna, inkubator i sustav za transport unutar bolnice

Obitelj Vranković dugo je živjela u Americi, a vratila se u Zadar prije 15 godina. Njihov sin Robert svake je godine dolazio u Hrvatsku, koju je, prema riječima njegove majke, jako volio. Robert je prije tri godine umro od infarkta, a njegova je obitelj odlučila darovati uređaje u spomen na njega.

'U svoje i ime svoga supruga te ime našega sina, zahvaljujem svima. Naš sin je volio Zadar i zadarsku bolnicu. Tu je kao mali prebolio meningitis. Strašno je volio djecu i pomaganje djeci, to mu je bio životni put', rekla je Anka Vranković. 'Mi jedino što sada možemo je pomoći, a palčićima treba najviše pomoći. Robert je bio mali palčić, ali je narastao u velikoga anđela s ogromnim srcem. To želim za sve male palčiće koji budu u ovom inkubatoru', poručila je Anka Vranković.

U ime zadarske Opće bolnice na donaciji je zahvalila voditeljica Odjela za neonatologiju Iva Šokota Mihaljević, koja je rekla da trenutačno imaju dovoljno opreme ponajprije zahvaljujući donacijama, ali im nedostaje stručnog kadra.

'Ono čega trenutačno najviše nedostaje je kadar. Novorođenčadi koja je ugrožena i bolesna svake se godine rađa otprilike jednak broj, ali u budućnosti će biti sve manje liječnika koji će se brinuti za njih', rekla je. Tom vrijednom donacijom poboljšat će se zdravstvena skrb o nedonoščadi na Odjelu za neonatologiju, a sustav omogućuje i transport novorođenčeta unutar bolnice.