poruka iz zadra

Možemo! u 9. izbornoj jedinici očekuje barem jedan mandat

05.04.2024 u 15:52

Bionic
Reading

Politička platforma Možemo! u devetoj izbornoj jedinici očekuje barem jedan zastupnički mandat, a spremni su i na više, poručili su u petak s konferencije za novinare u Zadru predstavnici i članovi Možemo!

Urša Raukar Gamulin ustvrdila je da je životni prostor na obali napadnut sa svih strana, legalnom i ilegalnom gradnjom.

"Sve se to događa zbog loših propisa kako državnih tako i lokalnih. Bio je napadnut i Zakonom o pomorskom dobru, zbog čega smo se u Saboru, zajedno s građanima i ogromnom peticijom, izborili za izmjene koje su ga učinile znatno boljim, ali još imamo prostora za borbu za naš prostor i prekrasnu obalu", rekla je.

Kaže da su „Zadar i Šibenik gradovi koji u svojim središtima imaju razvijenu kulturnu ponudu i kulturu u smislu otvaranja dijaloga, u smislu razumijevanja, prihvaćanja i uključivanja. Te kulture u okolici i zaleđu, nažalost, nema“, rekla je Raukar Gamulin.

Listu za devetu izbornu jedinicu predstavila je nositeljica liste Maja Šintić iz Šibenika, koja je kazala da su okupili „različite pojedince iz različitih sredina“.

"Ono što nas povezuje jesu kreativnost, aktivnost i naglasak na temama koje su od značaja u lokalnim sredinama u kojima djelujemo", rekla je , doavši da je na tom tragu skrojen i politički program te izdvojila pitanje stanovanja mladih.

"Dobar dio programa zasnovali smo na pitanju stanovanja i troškova života. Mladi danas od svoje plaće ne mogu dignuti kredit kako bi mogli kupiti stan, a čak i kada bi to i mogli, cijene su previsoke", rekla je e dodala da se „zalažu za kreiranje javnih stambenih fondova, jer potrebno je poticati neprofitno i zadružno stanovanje kako bi pravo na rješavanje stambenog pitanja bilo dostupno svima“

Zadarski kandidat na listi Marko Lukavac platforme kazao je da se zalaže za bolji položaj mikro i malih poduzeća u plasmanu domaćih proizvoda ili javnim naručiteljima ili u maloprodaji.