krvave glave

Divljanje huligana sa stadiona se preselilo na ulice Splita

03.04.2024 u 22:40

Bionic
Reading

Neredi koji su počeli na stadionu na Poljudu nakon završetka utakmice Hajduka i Dinama nastavili su se i izvan stadiona, u širem prstenu stadiona Poljud

I dok su huligani u napadu na policiju na stadionu kao oružje koristili stolice i pivske bačve, izvan stadiona letjele su staklene boce, baklje, kamenje, a putem su se prevrtali i palili kontejneri.

Nered na stadionu Poljud Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Slobodna Dalmacija javlja da je policija, nakon što je zasuta kamenjem i bengalkama, koristila suzavac kako bi rastjerala huligane, te da je u sporednim uličicama bilo i torcidaša krvavih glava, ali i uhićenih huligana.

Sukobi s policijom zabilježeni su i centru grada kod Starog placa gdje su slučajni prolaznici bježali pred podivljalom masom, a cijelo vrijeme policijski helikopter nadlijeće centar Splita.

Divljanje Torcide po Splitu nakon utakmice Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Prema riječima jednog od očevidaca, vozilo hitne pomoći odvezlo je kod Starog placa ozlijeđenog policajca u bolnicu.iše Podsjetimo Hajduk je u polufinalu Kupa Hrvatske poražen i eliminiran od Dinama 1:0 što je izazvalo bijes na tribinama.

Pripadnici Torcide probili ogradu i utrčali na travnjak Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Dio Torcide utrčao je na travnjak Poljuda i krenuo prema igračima Dinama koji su slavili plasman u finale.

Međutim, "Modri" su potrčali prema tunelu i tako se spasili. Policija je odmah intervenirala i navijači su potjerani natrag na tribinu.

Neredi u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Službenih informacija o broju uhićenih i ozlijeđenih još nema.

  • +16
Navijači Hajduka provalili na teren Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL