prosvjed u osijeku

Borzan: Razumijem Plenkovića, njemu i HDZ-ovcima nikad nije bilo bolje

23.03.2024 u 13:38

Bionic
Reading

Potpredsjednica SDP-a Biljana Borzan pozvala je u subotu građane, na oporbenom prosvjedu u Osijeku, da 17. travnja svojim glasom kažu dosta HDZ-u, nepotizmu i korupciji i tako se izbore za dostojanstven život i bolju Hrvatsku

Borzan se osvrnula na riječi premijera Andreja Plenkovića da se u Hrvatskoj nikada nije živjelo bolje, rekavši kako razumije njegovu izjavu jer "njemu i stranački odabranima sigurno nikada nije bilo bolje".

Prava istina je da danas u Hrvatskoj više od polovine građana jedva plaća svoje račune, da su nam cijene najveće u Europi i da se za naše plaće može kupiti najmanje, prava je istina da je iz Hrvatske otišlo nekoliko stotina tisuća ljudi, i to najviše iz Slavonije, kazala je Borzan.

Pozvala je građane da se na izborima opredijele za državu u kojoj će se moći dostojanstveno živjeti od plaća i mirovina, koja će pomagati mladima da kupe stan i u kojoj će vrtići biti besplatni. "Izborimo se za bolju, pravedniju i pošteniju Hrvatsku, u kojoj svatko može slobodno disati i zato poručite svima - nema straha, rijeke pravde dolaze, i 17. travnja idemo po pobjedu".

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak rekao je da je Slavonija danas među posljednjim regijama u Hrvatskoj, što je jedna od najvećih sramota koju je HDZ napravio u zadnjih 30 godina. "Sramota je to što su HDZ-ovci napravili od Slavonije, a najveća sramota je što to danas prikazuju kao svoj uspjeh".

"Tom HDZ-u treba reći dosta, ali sada više nije dovoljno reći dosta je. Sada kreću rijeke pravde, krenuo je čovjek, čije ime ne smijem spomenuti, jer je ta 'banda' zabranila da se ime našeg kandidata uopće spominje", kazao je Beljak.

Članica Upravnog odbora stranke "Možemo" Urša Raukar ocijenila je da su predstojeći parlamentarni izbori jedni od najvažnijih u povijesti Hrvatske, jer daju mogućnost "da u ropotarnicu povijesti zauvijek pošaljemo korupciju, nepravdu, na čelu s HDZ-om, pravomoćno osuđenom kriminalnom organizacijom".

Prosvjed u Osijeku Izvor: Pixsell / Autor: DAvor Javorovic/Pixsell

"Imamo snage Hrvatskoj donijeti prave promjene, koje čekamo desetljećima. Dosta nam je starih politika, uvijek poznatih lica i njihovih klonova, dosta nam je tog zatvorenog kruga od Šeksa do Resslera i natrag. Promjene su na dohvat ruke, i trebamo iskoristiti tu mogućnost", poručila je Raukar.

Sudionici prosvjeda u Parku Kralja Držislava na prosvjedu su nosili hrvatske i stranačke zastave te transparente "Dosta je", Izbori se" i "Rijeke pravde dolaze".