OGLAS U NOVINAMA

Bandić se ispričao zbog sastanka s Arkanovim suradnikom, a ispriku su platili - Zagrepčani

09.11.2018 u 10:18

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon snažnog pritiska javnosti i braniteljskih udruga ispričao se zbog sastanka s predsjednikom Gradskog vijeća Jagodine Draganom Markovićem Palmom koji tijekom devedesetih bio jedan od najbližih suradnika Željka Ražnatovića Arkana

Ispriku je Bandić objavio kao oglas u nizu dnevnih novina pa ispada da su gradonačelnikovu pogrešku platili građani poreznim novcem. Odgovor na pitanje koliko je Bandić potrošio na oglase do zaključenja ovog teksta još nismo dobili.

Isprika je nešto kasnije Bandić poslao i kao priopćenje za medije, koje u nastavku teksta donosimo u cijelosti:

Jedan prijem u zgradi Gradske uprave Grada Zagreba izazvao je veliki interes javnosti, a zbog poštivanja te javnosti, posebno one braniteljske, osjećam potrebu i na ovaj način pojasniti cijelu situaciju.

U svom dugogodišnjem obnašanju funkcije Gradonačelnika Grada Zagreba uvijek sam se rukovodio načelima suradnje i tolerancije te poštivanja drugih i drugačijih i, dakako, uvijek vodeći računa o dignitetu svoga grada, svoje zemlje i nadasve onih koji su zaslužni za slobodnu, neovisnu, demokratsku i europsku Hrvatsku.

O tome nisam samo govorio već to svakodnevno prakticiram i promoviram, jer moja su vrata, s povjerenjem i bez fige u džepu, uvijek otvorena.

Za naše zajedničko dobro, za fokusiranje na budućnost, za stvaranje pozitivnog ozračja u društvu, za rješavanje brojnih izazova, demografskih, gospodarskih, razvojnih… , trebamo više zajedništva i međusobnog razumijevanja, ali također trebamo biti svjesni da je Domovinski rat završio, da je Hrvatska u tome ratu pobijedila, te da su u Hrvatskoj, kao i svakoj demokratskoj i modernoj zemlji, nepoželjni oni koji su činili ratne zločine i kojima se trebaju baviti institucije pravne države.

Sastanak s Draganom Markovićem Palmom, koji je kao predsjednik predvodio izaslanstvo Skupštine grada Jagodine, trebao je biti samo to – sastanak koji potiče suradnju, razumijevanje, suživot sa susjedima, koji može bar malo pridonijeti izgradnji povjerenja jer širenje mira i suradnja nema prave alternative. O vezama s Arkanom i činjenicama koje se ovih dana čuju u javnosti nisam znao, a da sam znao do susreta, naravno, ne bi došlo. S druge strane, zar nije posao nekih drugih institucija da reagiraju u takvim slučajevima – možda već na granici..

  • +5
Dragan Marković Palma kod Milana Bandića Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Zato upućujem ispriku svim istinskim braniteljima koji su se  na bilo koji način osjetili povrijeđenima i pogođenima zbog ovoga  susreta koji se, da stvar bude osjetljivija, igrom slučaja dogodio baš na Dušni dan, kada se sjećamo svojih najmilijih od kojih su mnogi stradali u Domovinskom ratu.

Onima pak koji su ovu situaciju iskoristili za skupljanje dnevno političkih poena, za pljuvanje i bacanje blata, poručujem samo da taj njihov čin ponajviše govori o njima samima.

S poštovanjem,

Gradonačelnik Grada Zagreba

Milan Bandić