NE SMETA IM SPRDNJA

U HŽ-u oduševljeni sloganima koji ih ismijavaju!

18.04.2014 u 10:31

Bionic
Reading

U HŽ Putničkom prijevozu kažu da su zadovoljni s odazivom građana na njihov poziv za osmišljavanje novog slogana. U dva dana došlo je više od stotinu prijedloga

'Naravno da smo očekivali i brojne prijedloge slogana na račun kašnjenja i općenito usluge koja je putnicima pružena. Prijedlozi su zaista duhoviti i vrlo indikativni jer upućuju na ono što je potrebno mijenjati, čega smo i sami svjesni. HŽ Putnički prijevoz od toga ne bježi', izjavila je za HTV Mihaela Tomurad Sušac, glasnogovornica HŽ-a.

Psiholog Boris Blažinić kaže da ovakve reakcije putnika ne trebaju čuditi jer je trenutak za ovakav natječaj - provokacija! 'Motivi i potrebe da netko tako nešto radi definitivno su različiti. Najveći dio ljudi čini to iz revolta i očaja zbog toga što se nalazimo u situaciji koja je krajnje deprimirajuća, gdje se događaju otkazi', ističe Blažinić.

A ovo je, slučajno ili ne - s otkaza u HŽ Cargu zasigurno skrenulo pozornost. Oni koji najbolje znaju koliko društvene mreže mogu zadati glavobolje, stručnjaci za odnose s javnosti, tvrde: ovo je bilo spontano!

'Danas tvrtke nemaju kontolu što će korisnici na društvenim mrežama reći, ali tvrtke to mogu okrenuti u svoju korist, ako reagiraju na vrijeme', tvrdi stručnjak za PR i komunikaciju društvenim mrežama Željko Riha

A ako se reagira na način da se usluga nakon ovih opaski putnika poboljša, možda bi i vrijedila ona da je i loša reklama ipak reklama.