NJIH 265 DOBILO POSAO

Što su sve morali proći Agrokorovi pripravnici?

28.03.2014 u 19:54

Bionic
Reading

Iz Agrokora su jučer izvijestili da su u kompanijama koncerna zaposlili prvu skupinu pripravnika, njih 265. S obzirom da je natječaj za tromjesečno zapošljavanje stiglo čak 16.500 molbi, zanimalo nas je kako su odabrali nove djelatnike.

U Agrokoru kažu da je veliki tim stručnjaka za ljudske resurse radio na selekciji, te da je obiman posao bio pročitati svih 16.500 prijava. Tražili su se zaposlenici različitih profila, od mesara do magistara znanosti.

'U prvom dijelu selekcijskog postupka utvrđivalo se koji kandidati zadovoljavaju osnovne uvjete natječaja. Nakon toga daljnja selekcija kandidata vršila se putem testiranja, odnosno intervjua zavisno o uvjetima za određena radna mjesta', odgovorila je Anja Linić, glasnogovornica Agrokora.

Zapošljavanje će ići kroz tri faze, a u Todorićevoj kompaniji još ne otkrivaju koliko će ukupno mladih ljudi bez iskustva zaposliti. Novi zaposlenici imaju šanse nakon tromjesečnog pripravničkog staža zadržati posao. Prije tri godine proveli su sličnu akciju, i od 1.000 pripravnika, njih 400 zadržalo je posao u koncernu.