BRZO I UČINKOVITO

Samsung novom tehnologijom donosi gomile RAM-a na mobitele

11.09.2015 u 10:05

Bionic
Reading

Samsung Electronics je objavio kako prvi u industriji kreću s masovnom proizvodnjom 12-gigabitnih LPDDR4 mobilnih DRAM čipova, zasnovanih na naprednoj 20-nanometarskoj tehnologiji izrade. Tim je otvorena i mogućnost da će se u skorije vrijeme u mobilnim uređajima pojaviti i 6GB radne memorije...

Uređaj koji planira integrirati 6GB LPDDR4 radne memorije trebat će iskoristiti četiri 12-gigabitna DRAM paketa, no što je bitnije, zauzeti će prostor unutar uređaja biti jednak kao kod postojećih modela s 3GB radne memorije (i koji koriste 6Gb čipove). Uređaji nove generacije s 3GB radne memorije trebat će, naravno, iskoristiti tek dva 12-gigabitna DRAM paketa, što će osloboditi toliko dragocjene milimetre u mobilnim uređajima.

Samsung navodi kako su novi čipovi više od 30 posto brži od 8Gb rješenja, uz 20 posto manju potrošnju. 'Sljedeća generacija vrhunskih mobilnih uređaja sa 6GB LPDDR mobilnog DRAM-a će omogućiti potrošačima uživanje u obavljanju više zadaća istovremeno uz maksimalne performanse unutar najnovijih operativnih sustava', stoji u objavi.

Južnokorejski div je sve ozbiljnije u svijetu mobilnih čipova i ovim potezom planira utvrditi svoju značajnu poziciju u tom segmentu.