POSTAO VLASNIK

Rimac pokazao vlastiti primjerak personalizirane Nevere

18.03.2024 u 10:14

Bionic
Reading

Mate Rimac nedavno je postao vlasnik osobnog primjerka Rimac Nevere, za koji je odabrao tamnocrveni eksterijer od karbonskih vlakana s nekoliko zanimljivih detalja

Rimac je na Facebooku podijelio fotografije koje otkrivaju detalje crvene i crne Alcantare unutrašnjosti, s crvenim šavovima. Vozačko sjedalo je crno, dok suvozačevo sjedalo ima personalizirane ambleme 'M8' i 'K8' za, pretpostavlja, Matu i njegovu suprugu Katarinu, piše Jutarnji list. Na retrovizoru se nalazi i hrvatska zastava.

Zanimljiv detalj je lik 'Solinjanke', portreta antičke rimske mramorne portretne skulpture iz Solina, vezene u alkantaru na kontrolnoj ploču, simbolizirajući povezanost s hrvatskom baštinom.

Nevera zadržava originalne performanse, s četiri električna motora koji omogućavaju 1914 konjskih snaga i doseg od 490 km.

https://www.jutarnji.hr/autoklub/aktualno/sve-je-u-detaljima-mate-rimac-pokazao-vlastiti-primjerak-personalizirane-nevere-15440176

Proizvodnja Nevere je ograničena na samo 150 primjeraka, s cijenom od 2,5 milijuna dolara, no nije poznato koliko je točno Nevera prodano, a koliko ih je slobodno. Rimac Nevera dobila je nedavno svog prvog hrvatskog kupca, dr. Branka Škovrlja, cijenjenog hrvatskog neurokirurga koji živi u New Jerseyju. 

'Nevera je dizajnirana i razvijena te se proizvodi u sjedištu tvrtke Rimac u Hrvatskoj, odakle su isporuke u tijeku kupcima diljem svijeta. Postavivši 27 svjetskih rekorda za visoke performanse unutar samo godinu dana, uključujući rekord staze Nürburgring za serijska električnih vozila, kao i rekordno vrijeme staze Goodwood u Velikoj Britaniji za serijski automobil, Nevera predstavlja dokaz predanosti brenda stvaranju nove ere automobilskih performansi', navode iz tvrtke.