FSB RACING TEAM

Milanović sa studentima strojarstva: 'Ako ostajete raditi u Hrvatskoj, to je sjajna vijest'

17.01.2024 u 13:27

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas sa studentima koji vode i predstavljaju prvi hrvatski 'FSB Racing Team', projekt Hrvatske studentske asocijacije strojarskih fakulteta (HSA-SF). Projekt je pokrenut na zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnje, a cilj je projekta koncipiranje, razvoj i proizvodnja trkaćeg automobila jednosjeda

Voditelj tima i predsjednik Hrvatske studentske asocijacije strojarskih fakulteta Filip Čavić, glavni tajnik asocijacije Matija Lilić i voditelj projekta prvog hrvatskog 'FSB Racing Team' Luka Mihelac pojasnili su da projekt istovremeno obuhvaća s jedne strane pripremu, marketing i izradu bolida, te s druge strane sudjelovanje na natjecanju 'Formula Student' na kojemu do izražaja dolaze trkače osobine vozila.

Govoreći o rezultatima projekta kazali su kako su do sada konstruirali 10 bolida koji su sudjelovali na natjecanjima 'Formula Student' diljem Europe i na taj način promovirali cijelo Sveučilište u Zagrebu. S predsjednikom Milanovićem razgovarali su i o postojećim obrazovnim programima na fakultetu, pri čemu su rekli kako zadnjih godina obrazovni programi sve više prate trendove u industriji, što smatraju važnim.

Naglasili su i da nakon završetka studiranja planiraju ostati u Hrvatskoj jer vide mogućnost zapošljavanja u hrvatskim tvrtkama ili samostalnom radu, što je predsjednik pozdravio.

'Ako ostajete raditi u Hrvatskoj, to je sjajna vijest', rekao je Milanović i poželio im puno uspjeha. Uz predsjednika je na sastanku bila i savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.