LOGITECH MX ANYWHERE 2S

Isprobali smo Logitechov super-kompaktni prijenosni miš za rad na više računala

09.08.2017 u 08:06

Bionic
Reading

Nakon što sam pomno iztestirao njegovog rođaka MX Master 2S, mislio sam da me serija poslovnih miševa iz Logitecha ne može pretjerano iznenaditi. Bio sam u krivu

Logitech MX Anywhere 2S majušni je sivo plavi prijenosni miš koji se na vaše računalo može spajati putem USB-a ili Bluetootha. Njegova minijaturna forma na prvi pogled ne ostavlja baš stelarni dojam. Kvragu, kada se sjetim kolike šape imaju neke kolege i prijatelji, rekao bih da se tržište najmjenjeno za ovaj miš uglavnom svodi na...tržište gdje ljudi imaju jako male ruke.

Sitan ali dinamitan

Poučen iskustvima s gejmerskim i prijenosnim mini-miševima, već u startu nisam dopustio da me predrasude o veličini ruku povedu u krivome smijeru. Logitech Anywhere 2S jednu od svojih najvećih snaga povlači iz kompaktne forme koja pogotovo dolazi do izražaja kada ga počnete koristiti bez adekvatne podloge za miš. Ja sam ga, konkretno, koristio na posteljini u krevetu gdje obično počinjem radni dan, te ga nakon toga poveo do kuhinjskog stola gdje je besprijekorno nastavio vršiti funkciju unatoč mrvicama čipsa koje stu tamo ostale od jučer navečer.

Razlog zbog kojeg mi je ovo sve pošlo za rukom je novi optički senzor Darkfield osjetljivosti 4000 DPI-ja koji omogućuje besprijekorni rad na svakoj površini. Logitech naglašava da miš radi i na prozirnom staklu, premda osobno ne mogu potvrditi tu tvrdnju. Uostalom, nakon što sam ga koristio tljajući ga od nogu ili naslonjač fotelje, svaka sumnja u superiornu osjetljivost nestala je kao da je nikad nije niti bilo.

Kome ovo treba?

Što se veličine miša tiče, ako koristite takozvani 'kandža' grip kao moja malenkost, miš će vam savršeno odgovarati. Ako opet volite opružiti ruku na mišu tijekom rada, faktor veličine mogao bi vam igrati veliku ulogu pri izboru svakog drugog miša osim ovog. No čak niti kvalitetni senzor ni simpatični faktor forme nisu glavna prednost ovog malog poslovnjaka. Njegov najmoćniji adut do naglaska dolazi tek kada instalirate Logitech Options i u njemu omogućite opciju Flow.

Ona vam omogućuje da pomakom miša izvan okvira radne površine doslovno pređete na desktop računala uparenog putem mreže. Sve što trebate napraviti je upaliti bluetooth i instalirati softver na sva povezana računala. Uvjet je, kao i kod MX Mastera 2S taj da vam sva povezana računala budu na istoj mreži.

Nakon što ih povežete, jednostavnim povlačenjem možete kopirati podatke s jednog računala na drugo, s time da vrijeme potrebno za njihov prijenos zavisi o brzini vaše bežične mreže. Što se dodatnih opcija Logitech Optionsa tiče, tu je mogućnost programiranja pojedinih tipki, kao i podešavanje osjetljivosti samog uređaja.

Isplati li se?

Tim rečeno, zbilja ne mogu pronaći previše zaostataka Anywherea 2S. Riječ je o oku ugodnom i vrlo funkcionalnom višenamjenskom poslovnjaku koji je napravljen za sve terene te omogućuje apsolutno predivnu opciju rada na više računala odjednom. Kao i kod njegovog velikog brata MX Mastera 2S, njegova isplativost zavisi isključivo o vašim poslovnim potrebama. Ako planirate koristiti njegovu funkcije Flow i ako niste ljevak, siguran sam da nećete ostati razočarani.

Poslovni miš Logitech MX Anywhere 2S

  • Vrsta: Višeplatformski miš
  • Povezivost: USB 2.0/Bluetooth 2.0
  • Dimenzije: 34.4 mm puta 61.6 mm puta 100.3 mm
  • Težina: 106.0 g
  • Baterija: 400 mAH
  • Cijena: 79,99 eura

Plus:

  • Besprijekorna funkcionalnost
  • Mogućnost rada na više računala odjednom
  • Dizajn

Minus:

  • Cijena
  • Veličina
Logitech MX Anywhere 2S Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina