NEOBIČNA SITUACIJA

Red Bull u panici: Leipzigu zabrana nastupa u Ligi prvaka!?

22.02.2017 u 11:10

Bionic
Reading

Austrijski dnevnik Salzburger Nachtrichten tvrdi kako iz Uefe dolaze signali kako nema namjere dopustiti nastup Red Bull Salzburga i Leipziga zajedno u Ligi prvaka, a njemački bi klub u tom slučaju izgubio pravo natjecanja...

Podsjetimo, Leipzig koji je u vlasništvu Red Bulla ove je sezone najugodnije iznenađenje Bundeslige i sigurno drži drugo mjesto na ljestvici koje vodi izravno u Ligu prvaka sljedeće sezone. U isto vrijeme Red Bull Salzburg grabi prema novom naslovu prvaka Austrije i ponovo će igrati u kvalifikacijama za elitno klupsko nogometno natjecanje, sa solidnim izgledima da uđe u grupnu fazu.

No, Uefa čini se da ne gleda blagonaklono prema nastupu dva Red Bullova kluba zajedno u Ligi prvaka. Kako tvrdi Salzburger Nachtrichten, postoje signali iz krovne europske nogometne federacije da to neće dopustiti.

Naime, prema pravilima Uefe u istom natjecanju pod njezinim okriljem ne mogu nastupiti dva kluba s istim vlasnikom. Konačna odluka još nije donesena i očekuje se tek na kraju sezone, jer imat će tu posla pravni stručnjaci, s obzirom da Salzburg i Red Bull trenutno vežu samo sponzorski ugovori pa su klubovi formalno odvojeni jedan od drugog.

Njemački Sport 1 procjenjuje izglede za dopuštenjem nastupa oba kluba u Ligi prvaka na 50%, a vjeruje se da bi u slučaju izbacivanja jednog od njih to bio Leipzig, s obzirom da je Salzburg bolje plasiran u svom nacionalnom prvenstvu i ima bolji europski koeficijent...